PRIMUL SEMESTRU 2018: KMG International, creştere cu 65% a cifrei de afaceri

A.M.
Companii / 6 septembrie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

KMG International (fostul Rompetrol Group) a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră brută de afaceri de 6,67 miliarde dolari, în creştere cu 65% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform Agerpres.

Pe fondul unei creşteri cu 27% a cantităţilor de materii prime procesate şi cu 80% a volumelor totale de produse comercializate în primul semestru, Grupul a obţinut un rezultat operaţional EBITDA de 114,6 milioane dolari, cu 60% peste cel atins în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, rezultatul net s-a ridicat la 30,6 milioane dolari, faţă de un nivel de 5,2 milioane dolari consemnat în perioada ianuarie-iunie 2017.

Potrivit surselor, contribuţia Grupului la bugetul României din 2007 şi până în prezent se ridică la peste 15,8 miliarde dolari. În primul semestru al anului, KMGI a virat peste 930 milioane dolari către bugetul de stat.

În perioada menţionată, unităţile de producţie ale Grupului din România au prelucrat o cantitate totală de materie primă de 3,4 milioane tone (+27%), KMGI fiind cel mai mare rafinor intern (rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti) şi unicul producător de polimeri, hexan sau bitum rutier, conform surselor citate.

În acest context, Rompetrol Rafinare - operatorul unităţilor de procesare a consemnat o majorare semnificativă a rezultatului operaţional şi a celui net, până la un nivel de 85,8 milioane dolari şi, respectiv, 2,8 milioane dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. RRC tot în pierdere este, cu statul roman acționar. În consiliul de administrare, Nicolae Bogdan Codrut Stanescu și Mihai-Liviu Mihalache fac o treaba minunata, ca doar au calități demne de o companie de miliarde. Cautat CV-urile lor, cititile, de preferat, de dimineata, sa aveți o zi minunata.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb