Profitul brut estimat realizat de ING Asigurări de Viaţă în primul semestru se ridică la 5,63 milioane lei, îm scădere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (6,85 milioane lei).
"Principalele direcţii de investiţii în 2013, care au influenţat şi nivelul profitului brut realizat, au vizat creşterea beneficiilor oferite clienţilor, prin integrarea de noi funcţionalităţi în portalul MyING şi lansarea Vita Protect, prima asigurare de viaţă distribuită online, prin intermediul serviciului de Internet Banking al ING Bank. O altă direcţie de investiţii a fost reprezentată de dezvoltarea programului de formare şi recunoaştere a performanţei consultanţilor financiari, Sales Force Academy - ce este implementat începând cu august 2013", se arată într-un comunicat de presă.
Marius Popescu, membru al Consiliului de Administraţie şi director general ING Asigurări de viaţă, a declarat: "La ING prima jumătate a anului 2013 a adus o serie de semnale pozitive, prin comparaţie cu perioada precedentă. Încheiem acest interval cu o creştere de 4% a portofoliului de contracte noi pe segmentul de asigurări de viaţă şi o majorare de 12,5% a numărului de participanţi pe cel de pensii facultative".
ING a plătit clienţilor, pe segmentul de asigurări de viaţă, în primul semestru, beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 57,6 milioane lei, cu 41,5% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2012, conform unui comunicat de presă.
Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,41 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie, în creştere cu 8,25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
De asemenea, volumul primelor brute subscrise de ING în intervalul ianuarie-iunie se ridică la valoarea de 274,2 milioane lei, în urcare cu 1,7% comparativ perioada similară din 2012, se mai arată în comunicat.
"Portofoliul de asigurări noi încheiate în prima jumătate a anului 2013 este cu peste 4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar prima brută medie pentru contractele vândute în acest interval este de 1.600 lei, în creştere cu 2% faţă de cea aferentă contractelor încheiate în S1 2012. Peste 73% din totalul poliţelor subscrise în 2013 sunt de tip tradiţional, jumătatea anului ducând ponderea contractelor de acest tip la 48% din portofoliul total în vigoare, faţă de 46% cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut", a mai anunţat ING.
Pe piaţa de pensii facultative, circa 66% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primele şase luni din 2013 au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING. Astfel, la finalul lunii iunie, ING Activ şi ING Optim însumau 124.705 participanţi, cu 12,5% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, potrivit ASF.
"Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 322,72 milioane lei la sfârşitul semestrului întâi din 2013, în creştere cu 36% faţă de acelaşi interval din 2012. Astfel, la sfâr?itul lunii iunie 2013, ING Asigurări de Viaţă deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 46,9%", mai arată sursa citată.
Pe segmentul de pensii obligatorii, ING Pensii SAFPAP are peste 1,75 milioane de participanţi. La sfârşitul primelor şase luni din 2013 fondul de pensii administrat privat ING deţinea active nete de 4,33 miliarde lei, în creştere cu peste 44% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul aceleiaşi perioade din 2012.