PRIMUL TUR AL PREZIDENŢIALELOR TULBURĂ APELE ÎN PSD Analize, excluderi şi avertismente pe ordinea de zi a CEx

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2019

Analize, excluderi şi avertismente pe ordinea de zi a CEx

Excluderea din partid a lui Cozmin Guşă şi Anei Birchall, conform unor surse social-democrate, este unul dintre subiectele fierbinţi aflate pe ordinea de zi a Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc astăzi.

În cadrul şedinţei va fi analizat rezultatul primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar este posibil ca anumiţi şefi de filiale să fie traşi la răspundere pentru numărul mic de voturi obţinut de Viorica Dăncilă în unele fieifuri social-democrate.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, că nu se gândeşte să îi excludă din partid pe preşedinţii de organizaţie unde nu s-a obţinut procentul asumat.

Dăncilă a precizat: "Nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom judeca fiecare judeţ, fiecare localitate în parte. Fiecare preşedinte de organizaţie trebuie să justifice rezultatul obţinut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiză normală după alegeri. E important să vedem unde s-a greşit, de ce s-a greşit şi să avem o abordare constructivă".

Vicepreşedintele PSD, Nicolae Bădălău, liderul filialei Giurgiu unde Viorica Dăncilă s-a situat pe primul loc la alegerile de duminica trecută, consideră că în acest moment nu este oportun să se discute despre excluderea unor şefi de organizaţii. Referitor la excluderi, el a spus: "Nu, nu pot eu să spun lucrul acesta, dar este clar că o analiză trebuie, dar nu ăsta cred că e subiectul principal în acest moment. Acum trebuie să pregătim turul doi în aşa fel încât să câştigăm alegerile".

Cu toate acestea, surse din interiorul PSD susţin că Dăncilă va propune astăzi excluderea Anei Birchall, din cauză că poziţionarea ei ca ministru al Justiţiei a afectat formaţiunea social-democrată în plină campanie electorală. Dăncilă a fost nemulţumită că, la predarea mandatului de ministru al justiţiei, Birchall a fost lăudată de preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că s-a opus numirii Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor. De asemenea Birchall că a dorit modificarea legii prin care funcţionează această secţie şi a vrut să implementeze recomandările din rapoartele pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare, din raportul GRECO şi din Opiniile Comisiei de la Veneţia. Aceleaşi surse citate susţin că şi Cozmin Guşă va fi dat afară din partid, deşi abia s-a reînscris în PSD. Viorica Dăncilă este nemulţumită de faptul că Paul Stănescu şi Daniel Tudorache l-au adus pe Guşă în partid. În pericol ar fi şi liderii PSD Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene, după ce Klaus Iohannis s-a impus la Vrancea, Vaslui şi Neamţ, fiefuri tradiţionale ale social-democraţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Să-i dea pe toți afara și dupa aia sa stingă și lumina. Noapte bună!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb