"Citi Group Venture Capital" şi "Texas Pacific" nu au îndeplinit două dintre condiţiile impuse de comisia de privatizare a Băncii Comerciale Române (BCR), motiv pentru care nu au mai putut continua lupta pentru pachetul majoritar al celei mai mari bănci româneşti, susţin surse guvernamentale. Pe de o parte, cele două instituţii componente ale consorţiului nu au prezentat bilanţul anual auditat al ultimului exerciţiu financiar încheiat, iar pe de altă parte nu au putut face dovada unui rating de bancă cu care să fi fost apreciate de o companie specializată.
Potrivit unor surse din piaţă, decizia privind băncile care rămîn în cursa pentru BCR a fost luată cu unanimitate de voturi. Pe de altă parte, menţionăm că nici "Citi Group Venture Capital" şi nici "Texas Pacific" nu sînt bănci, ci fonduri de investiţii.
Surse apropiate privatizării BCR susţin că decizia cu privire la instituţiile financiare care au rămas în lupta pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al băncii a fost luată de comisia de privatizare, dar şi la recomandarea Băncii Naţionale şi a consultantului pentru privatizare "Daiwa Securities". În urma deciziei luate de comisia de privatizare, acum mai bine de o săptămînă, consorţiul "Citi Group Venture Capital" - "Texas Pacific" a fost singurul pretendent al BCR care a ieşit din cursă.