PROBLEMA CODURILOR JURIDICE Băsescu: Geoană nu şi-a respectat angajamentul privind rezolvarea problemelor din Justiţie

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2009

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat, ieri, preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, o scrisoa­re prin care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la neadoptarea codurilor juridice până la data de 15 mai.

Băsescu i-a amintit lui Geoană că la întâlnirea din 17 februarie, de la Cotroceni, a fost de acord cu rezolvarea celor două probleme din justiţie - lupta anticorupţie la nivel înalt şi adoptarea Codurilor - până la data de 15 mai.

"Vă reamintesc că atât eu, în calitate de preşedinte al României, cât şi dumneavoastră, în calitate de preşedinte al Senatului României, avem obligaţia, conform art. 148 din Constituţie, să ducem la îndeplinire obligaţiile rezultate din actul aderării la UE", se arată în scrisoare, potrivit NewsIn.

Şeful statului aminteşte că ultimul raport intermediar pe justiţie, din luna februarie 2009, a scos în evidenţă "o serie de probleme punctuale care trebuie rezolvate cât mai rapid, pentru a spera într-un raport pozitiv în luna iulie a acestui an privind progresele în domeniul reformei justiţiei şi a nu suporta şi alte consecinţe colaterale".

"Printre aceste probleme, lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi adoptarea unor noi Coduri reprezintă elemente importante în calea reformării şi consolidării justiţiei în România", precizează Băsescu.

Preşedintele îi spune lui Geoană că nu şi-a respectat angajamentele luate în data de 17 februarie la Cotroceni:

"Menţionez aceste lucruri şi în contextul în care, la întâlnirea din 17 februarie, de la Palatul Cotroceni, cu toţi responsabilii pe problema reformei justiţiei, aţi fost de acord şi v-aţi afirmat sprijinul în favoarea rezolvării acestor două probleme până la data de 15 mai. Din păcate, până acum nu v-aţi respectat angajamentul".

De asemenea, în finalul scrisorii, Traian Băsescu îi spune lui Mircea Geoană că aşteaptă de la el să aibă "o abordare matură şi responsabilă a problemelor".

Traian Băsescu a arătat: "Remedierea întârzierilor în ceea ce priveşte adoptarea codurilor şi deblocarea dosarelor de corupţie intră în responsabilitatea directă a grupurilor parlamentare ale coaliţiei guvernamentale, implicit şi în responsabilitatea politică a dumneavoastră. Consider că, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al Senatului României şi de preşedinte al PSD, unul din cele două partide aflate la guvernare, este necesar să aveţi o abordare matură şi responsabilă a problemelor şi să urgentaţi deblocarea din Parlament a dosarelor privind anchetarea unor foşti miniştri şi adoptarea cât mai rapidă a noilor Coduri: Penal, Civil şi de Procedură Penală şi Civilă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb