PROBLEMA DISPONIBILIZĂRILOR LA CFR: PSD propune înfiinţarea unui holding al căii ferate

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai 2009

PSD îi propune ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, înfiinţarea unui holding al căii ferate, ca o măsură de a atenua disponibilizările de personal.

Social-democraţii i-au adresat, ieri, o scrisoare ministrului Berceanu în care explică oportunitatea înfiinţării holding-ului:"În urma analizei realizate de Departamentul pentru Infrastructură şi Dezvoltare Regională al PSD, referitoare la disponibilizarea personalului din calea ferată, cât şi a modului în care criza financiară afectează acest sector, a rezultat că disponibilizarea de personal se impune, dar nu în număr aşa de mare cum este discutat în această perioadă (12.000 de angajaţi), ci aceasta nu trebuie să depăşească 6.000 - 7.000 de angajaţi. Această reducere de personal trebuie să rezulte 50% pe cale naturală (pensionare, inclusiv a personalului de conducere) şi 50% ca urmare a reorganizării societăţilor, ţinând cont de reducerea activităţii şi, mai ales, de o analiză foarte judicioasă a costului de exploatare".

Social-democraţii consideră că a venit momentul pentru o analiză serioasă a ceea ce înseamnă calea ferată în prezent, dar şi peste 30 de ani în România, informează Agerpres.

"După pasul făcut în 1998, prin care au apărut companiile de cale ferată ca entităţi separate (marfă, călători, infrastructură şi celelalte), trebuie să vedem cât şi în ce condiţii transportul pe calea ferată va fi menţinut şi în ce direcţii să se dezvolte, precum şi dacă organizarea şi funcţionarea de azi a acestor companii de stat răspunde sau nu nevoilor", spun pesedinţii, care precizează: " În opinia noastră, ar trebui să luăm în calcul foarte serios crearea unui holding al căii ferate".

PSD transmite că o prioritate este păstrarea locurilor de muncă, dar şi dezvoltarea şi eficientizarea activităţii de trans­port pe calea ferată în condiţiile economice din prezent, dar, mai ales, în vederea reducerii poluării, prin dezvoltarea serviciilor de transport cu nivel redus de poluare.

În acest sens, social-democraţii i-au solicitat lui Radu Berceanu o întâlnire între conducerea politică a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Departamentul pentru Infrastructură şi Dezvoltare Regională al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb