Problema infrastructurii din Moldova, pe agenda CSAT

Politică / 15 noiembrie 2018

Problema infrastructurii din Moldova, pe agenda CSAT

Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea autostradă" strâng semnături pentru A8 şi A7 l Klaus Iohannis: "Avem de-a face cu incompetenţa guvernului şi cu reaua-credinţă"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis, în luna octombrie, că va aborda în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) problema infrastructurii din Moldova, după cum ne-a declarat domnul Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei "Împreună pentru A8".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit în data de 25 octombrie, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor "Moldova vrea autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura", iar în cadrul întâlnirii a fost abordată situaţia actuală a proiectului Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni (A8).

În urma acestei întâlniri, domnul Apostol ne-a spus: "L-am întrebat pe Preşedinte dacă este adevărat că nu se doreşte construirea A8 din motive care ţin de Apărare - cum se transmite în spaţiul public de unii care doresc izolarea Moldovei - iar domnia sa a răspuns foarte clar: Nu, nici vorbă! Avem de-a face cu incompetenţa guvernului şi cu reaua-credinţă".

Şi Administraţia prezidenţială a informat la finele întruirii, într-un comunicat: "Guvernul României a dovedit lipsă totală de implicare şi viziune în privinţa acestei investiţii, ca şi a tuturor celorlalte mari proiecte de infrastructură".

Reprezentanţii asociaţiilor menţionate şi Preşedintele au analizat posibile soluţii pentru deblocarea proiectului A8, iar referitor la realizarea tronsonului de autostradă Iaşi-Târgu Neamţ prin parteneriat public-privat (aşa cum a propus Guvernul), Preşedintele a precizat că decizia este criticată atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul altor structuri de specialitate din Europa, pentru că dovedeşte o deprioritizare a investiţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In cei aproape 30 de ani de la Revolutie, s-a dovedit ca politicienii alesi din Moldova nu au avut nicio treaba cu dezvoltarea zonei care i-a trimis in parlament si la guvern.Din aceasta cauza peste jumatate din populatie a migrat spre alte zone si lcalitatile au ramas populate in mare parte cu batrani.SA LE FIE RUSINE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb