Problema pensiilor militare, în dezbatere la Palatul Victoria

Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2011

Problema pensiilor militare, în dezbatere la Palatul Victoria

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şefii SRI şi SIE, s-au întâlnit, ieri, la Palatul Victoria, să discute problema recalculării pensiilor militarilor.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că aplicarea noii legi a pensiilor va duce la scăderea unui număr mic de pensii aflate în plată, însă problema o reprezintă comunicarea publică defectuoasă la instituţiile şi ministerele militarizate.

Şeful statului a precizat: "Voi avea o întâlnire cu toţi factorii de decizie din instituţiile militare. Este evident că nu s-a răspuns nevoii de a se trans-mite până la 1 decembrie adeverinţele de venit din diverse locuri de muncă. Poate era şi dificil în unităţile militare să alerge un rezervist pe la toate unităţile pe unde a lucrat. Dar ce ştiu este că foarte puţine pensii vor scădea". Şeful statului a mai apreciat că la mijloc a fost vorba despre o problemă de comunicare între instituţii. Şedinţa de la Palatul Victoria nu s-a încheiat până la închiderea ediţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. (Noiembrie 2009, aniversarea 150 ani SMG, inainte de alegeri.... Traian Băsescu vorbeşte: “Gata? Suntem numai între noi? între noi bărbaţii? Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut. Ştiu de asemenea că sunt probleme cu asigurarea banilor pentru haine

    şi vreau să vă spun foarte deschis: la fel cum şi cu acele amanări de sporuri aş fi putut face o intervenţie care să reglementeze lucrurile pentru armată, sigur luand bani din altă parte, defavorizand altă categorie. N-am făcut acest lucru şi nici nu vreau să-l fac. Nu vreau să-l fac pentru că în mod cert ar fi campanie : armata în preajma alegerilor îşi primeste drepturile, preşedintele nu ştiu ce face… şi aş implica armata într-o dezbatere politică inutilă. Ce vă asigur însă ,e că imediat după alegeri, pînă în decembrie, în ianuarie veţi primi aceste drepturi restante. Şi mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce priveşte sistemul de pensionare lucrurile încă sunt departe; e mai mult dezbatere decat realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate. ASA GRAIA MINCINOSUL NATIUNII . In rest numai de bine.....  

    Cine a facut avere in Romania in ultimii 20 de ani?

    Militarii/Politistii sau politicienii?

    Cred ca ultimii.Enumar cativa: Nastase, Videanu,Berceanu, Udrea,Patriciu... unde sunt banii romanilor,deci.??? La pensionarii din aceste domenii? Nu cred... Dar trebuie umiliti in continuare, asa cum au fost umiliti toata viata. Si asa nu traiesc mult, dar cat traiesc ,sa stie ca o fac cu umilinta ... Rusine acestui regim politic, care va dispare ca praful(vezi PNTCD). Nici macar Ceausescu nu a indraznit sa ne ia drepturile consfiintite prin legi si regulamente ...... Ma numar si eu printre cei care au lucrat in Armata, acea institutie a tarii care apara tara si locuitorii ei la NEVOIE. Citind randurile de mai sus, imi dau seama ca foarte multi dintre cei care isi "spun" parerea uita faptul ca toti avem drepturi egale la nastere. Fiecare este liber sa aleaga. Eu am ales cariera militara. Cand eram in clasa a VIII-a a venit cineva la noi in clasa si ne-a prezentat "Ghidul carierei militare". A sunat frumos si in consecinta am dat admitere la liceul militar, iar dupa mai multe examene am fost declarat admis. La 14 ani m-am despartit de mama si de tata si m-am "inrolat" in armata. Dupa 4 ani de adolescenta petrecuti intr-un liceu militar, cu desteptarea la ora 06.00 si stingerea la ora 22.00, cu sectoare, cu invoiri o data/luna am dat examen de admitere la Academie. Vreau sa subliniez faptul ca majoritatea prietenilor mei se distrau in civilie si radeau de mine cat de prost sunt ca vreau sa ma insor cu Armata! Am sustinut sute de examene in cei 4 ani petrecuti in Academie si dupa un examen de licenta si inca un an la Scoala de aplicatie am devenit ofiter. De la absolvire au trecut cativa ani in care am vazut cat de greu este sa razbati in viata. 6 ani am facut naveta la familie pentru un salariu usor de castigat in civilie la studiile pe care le am. Nu am renuntat. Toate sacrificiile pe care le-am facut au fost facute pentru a-mi construi o cariera frumoasa si de a culege roadele muncii si a sacrificiilor la batranete, atunci cand se zice ca omul este (sau ar trebui sa fie) mai intelept si poate oferi mai multe invataminte celorlalti. Dar sa nu ne mai lungim prea mult cu vorba. Consider ca se face o mare eroare prin faptul ca se incearca sa se pateze uniforma militara cu aberatiile care se spun la televizor cum ca pensiile acelor care si-au dedicat viata carierei militare sunt nesimtite. Vreau sa subliniez faptul ca PACEA nu este sigura si nu o poate garanta nimeni 100%. Trebuie sa o castigam si sa o mentinem… INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ....AMARA.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb