Probleme financiare la "Tractorul" Braşov

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 mai 2006

Uzina de tractoare are din nou probleme de ordin financiar după ce, prin modificarea Codului de procedură fiscală, se exclude posibilitatea ca societăţilor în curs de privatizare, ca în cazul societăţii Tractorul, sau în administrare specială să li se mai restituie TVA.

După săptămîni întregi de demersuri şi proteste, uzina obţinuse, la începutul lunii aprilie, dreptul de a încasa TVA, după ce Legea 137/ 2002, a fost modificată printr-o Ordonanţă de Urgenţă. "Este incredibil ce se întîmplă cu această societate. Dacă vrea cineva să lichideze Tractorul să o spună public. Cu privatizarea nu ştim ce se întîmplă, pentru că nimeni nu ne spune nimic. TVA-ul nu se mai poate încasa, nu ştiu unde se va ajunge. Bani de salarii nu avem, iar furnizorii de gaz şi curent electric ne ameninţă cu întreruperea", a declarat ieri liderul de sindicat de la Tractorul, Gheorghe Apostu, citat de Rompres.

Domnia sa a spus că astăzi va merge la AVAS să discute cu preşedintele Răzvan Orăşanu, iar conducerii Blocului Naţional Sindical i-a cerut să facă demersuri pentru o întîlnire a conducerii şi sindicatelor de la Tractorul cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, în cel mai scurt timp posibil.

Reamintim că, după nenumărate demersuri şi proteste ale salariaţilor, Guvernul a aprobat în şedinţa de la sfîrşitul lunii martie a.c, modificarea Legii 137/2002, dîndu-le posibilitatea societăţilor aflate în curs de privatizare sau în administrare speciale să încaseze TVA.

Uzina Tractorul avea de primit pentru perioada decembrie 2005-februarie 2006, 51 de miliarde de lei, iar din luna aprilie, circa 30 de miliarde de lei lunar pentru că, toate comenzile aflate în lucru sînt destinate exportului.

Potrivit liderului de sindicat, din suma de 51 de miliarde uzina nu a încasat decît circa 30 de miliarde. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului negociază în prezent cu firma indiană Mahindra Mahindra preluarea pachetului majoritar de acţiuni al societăţii braşovene.

Termenul final pentru încheierea contractului a fost anunţat pentru 31 mai a.c. Tractorul mai are 2.500 de salariaţi după ce, la începutul acestui an au fost dis-ponibilizate un număr de 800 de persoane. Uzina are comenzi ferme în prezent pentru 5.000 de tractoare destinate expor-tului în SUA, Turcia, Egipt, Pakis-tan, Croaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb