Probleme şi soluţii semnalate de KADRA la evenimentul "Arhitectura Spitalelor"

Comunicate de presă / 23 aprilie 2021

Probleme şi soluţii semnalate de KADRA la evenimentul "Arhitectura Spitalelor"

Prezentă alături de alţi 14 specialişti în infrastructura spitalicească la evenimentul "Arhitectura Spitalelor", organizat de Share Architects şi susţinut de KADRA, Andreea Strugaru (Director de Marketing şi co-fondator KADRA) a punctat câteva aspecte critice cu care s-a confruntat compania în proiectele de spitale în care s-a implicat până acum, deloc puţine la număr. Unele dintre aceste aspecte au fost menţionate şi de antevorbitorii săi, iar altele vin din experienţa anilor petrecuţi în găsirea şi implementarea celor mai potrivite soluţii de acces specifice spitalelor, fie că e vorba despre uşile de spital sau sistemele de management al parcărilor din spitale ori automatizările penru protecţia la foc. Până în acest moment, KADRA, singurul integrator de soluţii tehnice automate de acces, a instalat mai bine de 5000 de uşi în peste 70 de spitale din România şi a participat la zeci de proiecte de reabilitare a spitalelor, dar şi la proiectele de spitale publice noi ridicate în ultimii ani în România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Neajunsuri des întâlnite în procesul de reabilitare, proiectare şi construcţie de spitale

 Cu o astfel de experienţă, KADRA, companie românească cu 27 de ani de experienţă în ingineria de acces, a făcut o analiză a aspectelor critice cu care s-a confruntat în proiectele de spital la care a participat până acum:

        Bugetare deficitară neadaptată pentru soluţii dedicate mediilor curate

        Fie că e vorba de reabilitări, fi că e vorba de spitale noi, unele proiecte nu ţin cont de faptul că spitalul are funcţionalităţi specifice şi necesită soluţii potrivite pentru  funcţiunile speciale ale spitalului. Din această cauză, uneori intervin modificări încă în faza de execuţie, ceea ce duce la costuri mari şi, uneori, compromisuri în zonele în care nu se mai pot aduce modificări.

Iată câteva exemple în acest sens:

  uşile nu au lăţimea minimă necesară circulaţiei cu paturile de spital (pat+coloană perfuzii);

  deseori sunt prevăzute uşi care funcţional şi constructiv nu sunt deloc potrivite traficului şi utilizării specifice: uşă automată în loc de uşă manuală în locurile unde deschiderea manuală pune reale probleme (zona de urgenţe, circulaţia persoanelor cu handicap, bloc operator - mâini curate); uşile şi tocurile sunt supuse lovirilor repetate şi spălării cu substanţe agresive, de aceea uşile din "tâmplărie PVC" sau cele banale utilizate în domeniul rezidenţial sunt absolut improprii şi, în plus, generează costuri mari spitalelor pe termen lung pentru că trebuie înlocuite des; uşi cu suprafeţe care nu pot fi curăţate corespunzător şi "ţin" murdăria;

  pe căile de circulaţie găsim multe uşi care blochează traficul neîngrădit specific (cu paturi sau scaune cu rotile);

   uşi batante prevăzute în zone nepotrivite; 

  fluxurile nu sunt bine stabilite încă din faza de proiectare (din cauza neconsultării cu personalul medical sau alţi specialişti), fapt care duce la intervenţii care produc costuri suplimentare şi întârzieri mari şi, în plus, sunt cazuri în care nu se mai pot găsi soluţii tehnice de remediere. În astfel de situaţii se ajunge la compromisuri cu care personalul medical se va confrunta pe toată durata de viaţă a spitalului;

  din lipsa consultării cu specialişti în domeniu, sunt prevăzute soluţii învechite sau nepotrivite pentru protecţia persoanelor în caz de incendii sau alte situaţii de urgenţă. Vorbim despre protecţia la foc, evacuarea fumului şi, în primul rând, evacuarea în siguranţă a persoanelor în caz de incendiu;

  design-ul interior nu este centrat pe pacient şi pe personalul medical, de aceea unele spitale sunt înfricoşătoare şi greu de utilizat. Arhitectura interioară a spitalelor contribuie la calitatea vieţii pacientului, de aceea atenţia pentru design, culori, lumină etc. nu poate fi trecută la "şi altele".

Multe dintre aceste probleme vin din faptul că nu există un "ghid de bune practici" în proiectarea spitalelor. Consultarea înainte de proiectare cu personalul medical, furnizorii de soluţii specifice, constructorii specializaţi, alţi specialişti ar trebui să fie o parte integrantă şi importantă din procesul de proiectare.

 

Ce-şi propune KADRA?

KADRA îşi propune să pună la dispoziţie întreaga sa experienţă acumulată de-a lungul

celor 27 de ani de activitate în domeniul furnizării de soluţii integrate de inginerie de acces şi să participe activ la rezolvarea problemelor reale din spitalele din România, în vederea scăderii riscului epidemiologic, minimizării riscului de pierdere a vieţilor omeneşti din cauza incendiilor, organizării eficiente a traficului, creştererii calităţii vieţii pacienţilor pe durata spitalizării (creşterea stării de bine, a confortului, îndepărtarea piedicilor în circulaţie), a confortul şi siguranţei personalului medical în spitale.

Propune soluţii adaptate pentru toate căile de circulaţie din spital: de la parcare, la zona de transfer a pacienţilor din ambulanţe, coridoare, saloane, blocuri operatorii, laboratoare, cabinete de imagistică etc.

Livrează lucrări la cheie, KADRA fiind singurul one-stop-shop care oferă: consultanţă+livrare soluţii adaptate vremurilor+montaj+mentenanţă.

Furnizează soluţii actuale, potrivite necesităţilor atât de speciale ale spitalelor (funcţionalitate, tehnologie de ultimă oră), construite cu atenţie la detalii (design, arhitectură interioară caldă şi primitoare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb