Procesul intentat Ursulei von der Leyen cu două luni în urmă nici nu a început

M.S.
Internaţional / 7 iunie 2023

Procesul intentat Ursulei von der Leyen cu două luni în urmă nici nu a început

Lobbyistul belgian Frederic Baldan a depus o plângere împotriva Ursulei von der Leyen, pe 5 aprilie, la un judecător de investigaţii din Liège, Belgia, într-un caz care ar putea duce la ridicarea imunităţii preşedintei Comisiei Europene şi examinarea mesajelor text schimbate cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, conform informaţiilor publicate astăzi de "Euractiv".

Lobbystul o acuză de "uzurpare de funcţii şi titlu", "distrugere de documente publice" şi "corupţie".

Potrivit lobbyistului, în timpul pandemiei de COVID-19, von der Leyen a acţionat în afara tratatelor UE şi dincolo de mandatul său în numele statelor membre, inclusiv Belgia, în timpul negocierii contractelor de vaccinare. El subliniază în special un mega-contract negociat prin mesaje text cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Referitor la mesajele text controversate care au fost deja solicitate de Ombudsmanul European şi Curtea Europeană de Audit, Baldan susţine că, dacă von der Leyen le-ar fi şters, acest lucru ar echivala cu distrugerea de documente administrative.

Dacă pur şi simplu nu doreşte să le dezvăluie, lobbyistul afirmă că von der Leyen, în calitate de funcţionar public, ar fi încălcat arbitrar drepturile garantate de Constituţie - o infracţiune în conformitate cu codul penal belgian.

Documentele administrative ale UE, indiferent de suportul lor, sunt accesibile oricărui cetăţean al UE la cerere, conform articolului 42 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE.

Şi dacă von der Leyen refuză să dezvăluie mesajele pentru că sunt private, acestea ar demonstra o relaţie intimă între von der Leyen şi Bourla, ceea ce ar însemna un conflict de interese în negocierile contractuale.

Niciun progres în privinţa plângerii până în prezent, arata sursa.

Judecătorul de investigaţii încă nu a efectuat nicio activitate de investigare. A trimis doar plângerea la Oficiul Procurorului Public din Liège pentru a determina competenţa sa teritorială şi a evalua posibilele infracţiuni semnalate.

Cu toate acestea, Procurorul Public European (EPPO) trebuie să fie informat de procurorii publici naţionali.

Acum, există mai multe scenarii posibile, conform raportului Le Vif: EPPO preia plângerea şi o include în ancheta deschisă cu privire la achiziţionarea vaccinurilor COVID în UE. Ar numi un judecător de investigaţii belgian, cel mai probabil Michel Claise, judecătorul care s-a ocupat de scandalul Qatargate.

Al doilea scenariu este acela în care EPPO nu preia plângerea lui Baldan, ceea ce înseamnă că aceasta va fi tratată în Liège, unde a fost depusă plângerea.

Dacă aceasta este procedura, există două posibilităţi. Fie judecătorul care a înregistrat plângerea va conduce el însuşi ancheta, fie Oficiul Procurorului Public din Liège va considera că nu are competenţă teritorială.

Ultimul scenariu ar putea fi posibil, deoarece lobbyistul locuieşte în provincia Liège, iar instituţiile UE sunt situate la Bruxelles, unde au avut loc presupusele fapte penale. În acest caz, Oficiul Procurorului Public din Liège ar solicita transferul cazului către justiţia din Bruxelles.

Citeşte şi: Maersk alege pe Ursula von der Leyen să boteze primul vas de transport containere din lume alimentat cu metanol verde

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. cine pe cine sa se judece ? ei intre ei ?

    1. Da, de ce te miri?!

      La noi unii ii judeca pe altii?! 

    Daca ajungem sa acuzam decizii care sunt în afara tratatelor UE este bine. Așa vom constata că o mare parte din legislația UE este in afara tratatelor. Ar fi și timpul.

    Sunt corupți și "mai puțin corupți",

    problema MARE este ca cine cercetează corupția statelor membre UE,

    SUNT CEI MAI CORUPTI 

    Ce chichițe avocatesti!

    Dacă Ursula von der Vax refuză să facă publice mesajele avute cu Bourla von Pfizer, înseamnă că sunt private, fiind vorba de love :)

    Și nu le va face publice, deci e dragoste cu năbădăi. I need a vax shoot booster quickly, please:)) 

    NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE! CARE lege? A CUI lege? EXISTA o lege? Nu poate fi incalcat ceva ce nu exista! DECI fiecare face ce/cum vrea. DECI NU AVEM JUSTITIE! NICI RESPECT FATA DE NICIUN FEL DE ORDINE & PORUNCI!

    1. Lasa-ne!

      Du-te la scoala! 

    va fi o abureala, toti sint ultracorupti....vezi Qatargate.

    Probabil ca nu gasesc una mai corupta decat ea si nu au cu cine sa o inlocuiasca.Asa ca,pana una,alta mai amana procesul.Oricum,daca au probleme ii sfatuiesc sa caute printre politicienii nostri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb