Procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reţinut de DNA

Alexandru Costea
Anticorupţie / 25 mai 2015

Actualizare 13:27 Procurorul a primit drept mită un telefon şi suma de 2.000 euro

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de azi de la ora 02:00 până mâine la aceeaşi oră, a lui Ştefan Crişu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit procurorilor DNA, în ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inculpatul Crişu Ştefan a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, în mod direct şi prin intermediar, de la o persoană (denunţătoare în prezenta cauză), suma de 3.000 de euro şi a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenţi din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziţii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.

Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crişu Ştefan a primit de la persoana denunţătoare, în contul «datoriei» de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent.

La aceeaşi dată, 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, în timp ce procurorul Crişu Ştefan a primit banii şi telefonul sus menţionat".

La cererea procurorilor DNA, astăzi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a procurorului Ştefan Crişu, urmând ca acesta să fie prezentat tot azi la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pur si simplu este incredibil! Romania a devenit tara infractorilor de drept comun. Sau a golanilor. Golanii aia inteligenti, sau mai putin inteligenti... Ce este de necrezut este ca si acum, cand se face atata scandal in presa scrisa si vorbita, golanii continua sa-si presteze golanelile. Deci nu le este frica de nimic. De ce oare? Pentru ca ei stiu ca sunt protejati de golani in functii mai mari? Chiar nu ne dam seama cata golaneala exista in acesti oameni imbogatiti prin furt de cea mai joasa speta? Prin coruptie de cea mai joasa speta? Dar reversul medaliei cand vine si pentru acesti oameni? De ce noi lasam lucrurile sa mearga inainte, multumindu-ne doar cu vizualizarea unor asa zise reparatii legale, care de cele mai multe ori sunt penibile sau dispar in 1-2 ani? Nu avem nici o bruma de constiinta? Chiar nu vedem cu cata bascalie suntem tratati de la nivel guvernamental in jos, in asa fel incat sa ne dam seama ca n-avem nici o alternativa? Un procuror, luand bani? Pai si ceilalti iau? Si judecatorii? Si Guvernul, autoritatile locale? Oameni de afaceri? Ce oameni de afaceri? Hoti din bugetul tarii? Astia sunt oamenii de afaceri? Cu toate ca daca ma uit la coltul strazii, sau prin alte locuri, vad mici intreprinzatori care-si castiga painea cinstit, muncind si ei si intreaga lor familie. Ei unde sunt oare in angrenajul acesta? Sunt buni numai pentru a fi victimele golanilor cu functii mari? Platind taxe si impozite si angajati? Platind spaga politistilor locali, agentilor locali de tot felul, niste viermi care isi platesc slujbele ca sa aibe de unde lua spaga ulterior? Ce naiba se intampla cu noi oameni buni, sau oameni rai?

    1. Mah Necredinciosule, daca nu a ajuns si la tine cu bratarile inseamna ca poti sa furi in continuare....nu te mai mira si converteste-te in om cinstit cit mai ai timp si nu vine DNA sa te ia.

    Asta e numai unul din cei 90% procurori corupti din tara asta. Iar 10% cit de cit cinstiti sint prin DNA, asa ca sa nu ne miram ca va dura 10 ani pina stau toti hotii in puscarie, cam o generatie....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb