Producătorii de materiale audio-video cer avantaje fiscale pentru investitorii în domeniu

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 23 februarie 2004

Producătorii de film şi de emisiuni televizate au susţinut, la sfîrşitul sătămînii trecute, nevoia introducerii în Legea Audiovizualului a unor facilităţi fiscale pentru cei care doresc să investească în acest domeniu. Propunerea a fost făcută în cadrul seminarului "Cum susţinem producţia independentă", organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor, la care au participat ministrul Răzvan Theodorescu, producători independenţi, realizatori şi distribuitori de produse audio-video, regizori, actori, reprezentanţi ai Comisiilor pentru cultură din Parlament.

Participanţii au discutat noile reglementări în audiovizual, o dată cu armonizarea legis-laţiei româneşti la acquis-ul comunitar din domeniu, problemele ce vor apărea ca urmare a introducerii directivelor europene cu privire la producţia independentă, dificultăţi şi oportunităţi în producţia independentă.

Ministrul Răzvan Theodorescu i-a asigurat pe producătorii independenţi de sprijinul ministerului pentru activitatea lor, dar a reclamat uniformizarea producerii de programe la nivel general, din cauza preferinţelor facile ale publicului. "Noi avem nevoie de o diversificare de programe", a spus domnia sa.

La rîndul său, preşedintele "News Film", Radu Nicolau, a susţinut necesitatea revigorării cinematografiei româneşti, prin valorificarea filmului în primul rînd în cinematografe şi pe suport video şi abia în final prin difuzarea lui la televiziuni.

Directorul în cadrul Centrului Naţional pentru Cinematografie dr. Delia Mucica a pre-zentat modificările aduse Legii Audiovizualului la începutul acestui an ca urmare a armonizării legislaţiei româneşti cu cea europeană. Acestea se referă la introducerea cotei de 10% din timpul de emisie ca prag minim pentru difuzarea de către televiziuni a materialelor de la producătorii independenţi sau a aloca 10% din bugetul de programare pentru a cumpăra producţiile independenţilor. De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului le recomandă televiziunilor să rezerve 30% din timp pentru operele româneşti, indiferent dacă acestea aparţin producătorilor independenţi sau sunt producţii proprii. Domnia sa a mai spus că printre problemele cu care se confruntă producătorii independenţi se numără lipsa unei formări profesioniste, faptul că ei nu beneficiază de drepturi asupra proprietăţii intelectuale, că nu produc decît pentru audienţa naţională şi că nu sunt grupaţi în asociaţii pentru susţinerea intereselor proprii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7199
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3386
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9783
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.7229

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb