Producătorii de ţigarete critică noul Cod fiscal

Ziarul BURSA #Companii / 8 iunie 2006

Prevederea din noul Cod fiscal privind nivelul propus pentru acciza minimă la ţigarete - 95% din acciza pentru cea mai vândută categorie, ar urma să distorsioneze serios piaţa de profil din România şi ar veni în contradicţie cu Legea concurenţei, susţine Gilda Lazăr, director corporate affairs JT International România.

Aceasta a declarat, ieri, la Senat, că acciza minimă nu este un angajament luat de Româ-nia în vederea aderării. "Nu ne cere nimeni să luăm o astfel de măsură într-un ritm atât de accelerat. Există o directivă care spune că statele membre pot să adopte o astfel de prevedere, dar nu sunt obligate", a spus Gilda Lazăr, citată de Rompres.

Reprezentantul JT International România a arătat că există state europene care nu au deloc acciză minimă, cum ar fi, de exemplu, Marea Britanie, Danemarca, ţările baltice sau ţări care au acciză minimă de 100%, gen Suedia sau Cehia, sau de 65%, cum este Grecia.

Totodată, ea a spus că măsura ar favoriza anumite companii care sunt puternice în segmentele superioare şi le-ar defavoriza pe cele care produc ţigarete ieftine şi ale căror preţuri ar trebui să crească atât de mult încât nu le-ar mai putea cumpăra nimeni.

Pe de altă parte, directorul producătorului de ţigarete a tras un semnal de alarmă privind riscul apariţiei contrabandei cu tutun, subliniind că, de anul trecut, de când s-a introdus acciza minimă de 67%, contrabanda cu ţigarete ieftine a devenit un fenomen.

"Deja se ridică la 10 % din piaţă şi este contrabandă cu ţigarete ieftine pentru că puterea de cumpărare a românilor nu a ajuns la un astfel de nivel la care toată lumea să-şi permită cumpărarea de ţigarete scumpe", a spus Gilda Lazăr.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb