Producţia industrială a crescut

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 iulie 2010

În primele cinci luni ale anului în curs, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 5,3%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,3%) şi de industria prelucrătoare (+5,4%). Industria extractivă a scăzut cu 11,3%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale au fost înregistrate creşteri în industria bunurilor de capital (+11,6%), în industria bunurilor intermediare (+9,1%) şi în industria energetică (+6,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 7,%, respectiv cu 6,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,2% în perioada analizată, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%) şi de indus­tria prelucrătoare (+4,2%). Industria extractivă a scăzut cu 11,6%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+11,2%), în industria bunurilor intermediare (+7,4%) şi în industria energetică (+5,9%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 8% şi respectiv cu 7,6%.

În luna mai 2010, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 2,7%, iar industria extractivă cu 5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul e zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 0,3%, din cauza scăderii industriei extractive (-12,0%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo preminatilor!

    foarte tare, tocmai jefuitorii si camatarii nationali sunt astia: bancile, furnizorii de energie electrică şi termică, gaze si apă caldă. Articolul e de KK, e ca si cand ai spune "v-am jefuit si de ultimul banut si, uite, suntem premianti" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb