Profit net de 236 milioane de lei pentru Grupul Kruk

A.C.
Companii / 11 septembrie 2017

Logo Kruk

Logo Kruk

Grupul a raportat un profit net de 236 milioane lei pentru primul semestru din acest an , în creştere cu 95% comparativ cu perioada similară a anului precedent, această creştere semnificativă fiind generată de accelerarea puternică a nivelului afacerilor şi a rectificării rezultatului raportat pe primul trimestru 2017, cu aproximativ 38 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Confrom sursei, sumele colectate aferente portofoliilor achiziţionate au atins cifra de 703 milioane lei, în creştere cu 45% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În trimestrul doi Kruk a raportat sume colectate de 367 milioane lei, acesta fiind cel mai bun rezultat trimestrial înregistrat până în prezent.

Grupul KRUK a investit 549 milioane lei în 51 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 8,03 miliarde lei. În Q2 investiţiile au totalizat 317 milioane lei. Raportul de 1.1x dintre datoria purtătoare de dobânzi / capital, reflectat în bilanţul Kruk, informează sursa.

Reprezentanţii grupului precizează: "În H1 / 2017, KRUK şi-a asigurat o finanţare de 724 milioane lei, din mai multe surse, ce poate fi accesată prin mai multe linii de credit, până la sfârşitul perioadei, dintre care 261 milioane lei sunt accesibili în echivalent Euro. De asemenea, Kruk a emis două serii de obligaţiuni denominate în Euro, pentru investitorii polonezi, în valoare totală de 40 milioane Euro. La sfârşitul primului semestru din 2017, Kruk a semnat o facilitate de credit revolving sindicalizat cu patru bănci : DNB Bank of Norway, BZ WBK, mBank, şi ING Bank ¦l±ski. Această facilitate de finanţare în mai multe valute, în valoare de 250 milioane Euro poate fi folosită pentru finanţarea sau refinanţarea portofoliilor pe pieţele europene, altele decât Polonia".

Piotr Krupa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Kruk a menţionat: "Această ultimă jumatătate de an a fost o perioadă de creştere foarte puternică generată de echipa noastră. Cel mai important lucru a fost consecvenţa în implementarea strategiei noastre. Eşalonăm datoriile în rate convenabile, suntem atenţi la problemele pe care le întâmpină clienţii noştri şi îi ajutăm să-şi plătească datoriile. Am implementat cu consecvenţă această abordare amiabilă în şapte ţări. În fiecare dintre acestea ne-am asigurat că respectăm normele sociale şi reglementările legale conform cărora obligaţiile financiare trebuiesc plătite".

Potrivit sursei citate, grupul Kruk a investit 549 milioane lei în 51 de portofolii de creanţe, cu o valoare nominală totală de 8,03 miliarde lei. În Q2, investiţiile au totalizat 317 milioane lei. Peste 90% din bugetul de investiţii a fost folosit în afara Poloniei - jumătate în Italia, un sfert în România, iar restul în alte zone geografice, care includ Germania, Republica Cehă şi Slovacia.

Krupa a adăugat: "Am investit 543 milioane lei în achiziţia de portofolii în primele şase luni ale anului, deşi în mod obişnuit în cea de-a doua parte a anului sunt volume mai semnificative de investiţii. În acelaşi timp, băncile europene dovedesc un apetit crescut pentru vânzarea de portofolii de creanţe. În Polonia, portofoliile de creanţe oferite spre vanzare de bănci s-au menţinut la un nivel constant, dar în ultimele luni am observat o intensificare a competiţiei pe piaţa de profil, ceea ce a determinat o creştere a preţului portofoliilor, relativ la calitatea acestora. Polonia este piaţa noastră principală, dar diversificarea noastră geografică ne conferă alternative interesante. Cred că foarte curând majoritatea investiţiilor noastre se vor face pe pieţe străine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb