Profitul NEPI, în creştere cu 39%

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Profitul NEPI, în creştere cu 39%

Fondul imobiliar sud-african NEPI a înregistrat, în primul trimestru, un profit atribuibil acţionarilor de 30,85 milioane de euro, în creştere cu 39% faţă de perioada similară de anul trecut.

Astfel, Grupul a realizat un profit distribuibil de 12,02 eurocenţi pe acţiune aferent primelor trei luni ale anului 2017, conform raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti. Reprezentanţii companiei precizează: "Acesta se datorează randamentului ridicat continuu al activelor NEPI, cât şi impactului pozitiv al achiziţiilor şi dezvoltărilor încheiate în anul 2016".

NEPI a obţinut venituri nete de 45,05 milioane de euro, la 31 martie, faţă de 29,77 milioane de euro, la aceeaşi dată a anului trecut.

Veniturile nete din chirii şi din exploatare au totalizat 64,43 milioane de euro.

În primul trimestru al anului 2017, NEPI şi Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle), un investitor imobiliar încorporat în Mauritius, listat pe JSE şi Bursa de Valori din Mauritius (SEM) au făcut progrese în cadrul tranzacţiei propuse în urma căreia activităţile celor doua societăţi urmează să fuzioneze într-o nouă entitate înregistrată în Insula Man, NEPI Rockcastle plc (NewCo). Această tranzacţie urmează să fie implementată pe baza unui raport de schimb de 4,7 acţiuni existente Rockcastle pentru o acţiune existentă NEPI (Raportul de Schimb), conform companiei. NEPI intenţionează să emită o circulară către acţionari care va detalia această tranzacţie, însoţită de un prospect pentru NewCo, până la sfârşitul lunii mai 2017. Circulara va include o convocare pentru adunarea acţionarilor, programată la sfârşitul lunii iunie 2017, în cadrul căreia se va vota aprobarea fuziunii.

Rockcastle va urma acelaşi grafic de planificare a Adunării Generale a Acţionarilor săi, având ca rezultat, în cazul îndeplinirii tuturor condiţiilor fuziunii, ca tranzacţia să fie implementată în luna iulie 2017 şi ca NewCo să plătească câştigurile distribuibile aferente celor şase luni încheiate în luna iunie 2017.

NEPI deţine şi operează 871.800 metri pătraţi suprafaţă brută închiriabilă (GLA) de spaţii retail şi 143.800 metri pătraţi GLA de spaţii de birouri, incluzând asocierile în participaţiune.

Centrele comerciale reprezintă 87% din portofoliul de proprietăţi operaţionale (în funcţie de valoarea de piaţă). Pe parcursul ultimilor 5 ani, gradul anual de ocupare şi cel de colectare au fost peste 95%, şi respectiv 99%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb