ZIARUL BURSA

15 mai 2017
Ediţia din 15.08.2024
Cât de mare este nimicnicia conducătorilor României?

FORUMUL DE LA BEIJING SE DESFĂŞOARĂ FĂRĂ PARTICIPAREA LA NIVEL ÎNALT A ŢĂRII NOASTRE Cât de mare este nimicnicia conducătorilor României?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 15 mai 2017

CĂLIN RECHEA

Actualizare 16:05 Ţara noastră îndeplineşte criteriile necesare pentru a deveni membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură

Ţara noastră este mai aproape de a fi membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) - Consiliul AIIB a anunţat acceptarea României şi a altor şase state ca viitori membri, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

-------------

"Vechile drumuri ale mătăsii întruchipează spiritul păcii şi cooperării, deschiderii, învăţării reciproce şi al beneficiului mutual", a declarat preşedintele Xi Jinping la deschiderea Forumului pentru Cooperare Internaţională "Centura şi drumul" de la Beijing, din 14-15 mai 2017. Acest proiect, care se doreşte a fi o continuare a procesului de globalizare pe baze noi, în condiţiile în care tendinţele protecţioniste din Vest sunt tot mai accentuate, arată că lecţiile istoriei au fost învăţate în China.

Atac cibernetic mondial, soldat cu peste 130.000 de victime în peste o sută de ţări

Atac cibernetic mondial, soldat cu peste 130.000 de victime în peste o sută de ţări

Companii / 15 mai 2017

Actualizare 19:21 Putin acuză spionajul american de atacul cibernetic mondial cu ransomware-ul WannaCry

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile americane de informaţii de infectarea cu virusul WannaCry care s-a răspândit în întreaga lume, în timp ce atacul cibernetic părea că s-a temperat în Europa, scrie The Financial Times (FT).

Actualizare 18:57 Atacul cibernetic mondial, "sub control" în SUA, afirmă consilierul lui Trump Tom Bossert

Actualizare 17:37 DIICOT a început cercetarea penală in rem în cazul recentelor atacuri informatice

Instituţia s-a sesizat din oficiu, investigaţiile vizând încălcarea articolelor 360, 362 şi 363 din Codul penal.

Actualizare 14:30 Vladimir Putin neagă orice implicare în atacul cibernetic WannaCry

Actualizare 14:05 Renault a reluat activitatea la majoritatea fabricilor sale, după atacurile cibernetice

Actualizare 12:38 Isărescu nu exclude o criză "la care să nu te aştepţi", făcând referire la actualele atacuri cibernetice

Actualizare 12:30 Europol anunţă că guvernele şi companiile europene par că au evitat un nou haos în urma atacului cibernetic global

"Relaţiile româno-israeliene nu au fost în nici un fel afectate de mini-scandalul Black Cube"

"Relaţiile româno-israeliene nu au fost în nici un fel afectate de mini-scandalul Black Cube"

A.S.Internaţional / 15 mai 2017

Excelenţa Sa, doamna Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România, a avut amabilitatea să ne ofere un mini-interviu în care ne-a vorbit despre lupta anti-corupţie din România şi din Israel, dar şi despre scandalul Black Cube. Despre relaţiile economice dintre cele două ţări ne-a povestit domnul Matan Safran, ataşatul comercial, şeful misiunii economice şi comerciale a Ambasadei Israelului la Bucureşti.

Micii acţionari de la Electroputere Craiova cer ASF să oblige majoritarul la ofertă publică

A.A.Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Un grup de acţionari Electroputere Craiova (EPT), cu o deţinere de 1,5%, a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să oblige acţionarul majoritar al companiei, Al-Arrab Contracting, să le facă o ofertă de retragere, întrucât are o deţinere de 95,53%. Minoritarii susţin că Al Arrab şi-a schimbat acţionariatul, ulterior privatizării Electroputere. Omul de afaceri Fathi Taher a fost implicat în privatizarea Electroputere, ocupând chiar şi funcţia de preşedinte al CA al companiei.

RĂSPUNSURI COPY-PASTE Ministerul Energiei tărăgănează Memorandumul cu Rompetrol

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 15 mai 2017

Memorandumul de înţelegere încheiat, în 2013, între statul român şi fostul The Rompetrol Group NV (actualmente KMG International) a fost prelungit până la 30 iunie şi urmează să fie stabilit un nou calendar al implementării sale, potrivit unui răspuns transmis de Ministerul Energiei, la solicitarea ziarului "BURSA". Răspunsul este aproape identic cu cel transmis de Minister în luna februarie, prin care acesta ne informa că Memorandumul fusese prelungit până în aprilie.

SIF Moldova vrea să facă o ofertă publică de răscumpărare

SIF Moldova vrea să facă o ofertă publică de răscumpărare

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 15 mai 2017

SIF2 Moldova vrea să deruleze o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor proprii şi a depus, deja, documentul de ofertă la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui anunţ. Astfel, SIF2 intenţionează să îndeplinească decizia acţionarilor, din 4 aprilie, să iniţieze un program de răscumpărare.

"Tehnologia de la baza bitcoin - o invenţie extraordinară"

AURELIAN DOCHIA: "Tehnologia de la baza bitcoin - o invenţie extraordinară"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 15 mai 2017

Monedele virtuale şi tranzacţiile cu acestea nu fac, deocamdată, nicio concurenţă băncilor, este de părere Aurelian Dochia, analist financiar şi administrator în cadrul BRD Groupe Societe Generale. Domnia sa consideră că lumea acestor monede este paralelă cu situaţia financiar-bancară obişnuită: "Nu cred că aceste monede vor ajunge vreodată să aibă importanţa şi relevanţa banilor oficiali. Unul din motive este că autorităţile din diverse ţări, guvernele nu recunosc monedele virtuale şi s-au arătat destul de îngrijorate şi de sceptice faţă de circulaţia paralelă a lor".

Castel Brâncoveanu di Breaza (sursa foto: campinatv.ro)

AUGUSTIN GOGA, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PRIMĂRIEI: "Primăria Breaza nu a emis nicio autorizaţie de demolare a castelului Brâncoveanu"

RAMONA RADUCompanii / 15 mai 2017

Actualul proprietar al Castelului Brâncoveanu, din oraşul Breaza, judeţul Prahova, SC Uzin International SA, a solicitat Primăriei, în ianuarie 2017, un certificat de urbanism de informare, care, însă, nu ţine locul unei autorizaţii de construire şi nici nu îi conferă proprietarului dreptul de a exercita lucrări de construcţie, de intervenţie asupra clădirii existente, de demolare, ori de vânzare a imobilului către instanţe care ar putea avea alte interese şi ar putea schimba destinaţia acestuia, ne-a declarat, recent, domnul Augustin Goga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Breaza.

"Exploatarea zăcământului de la Caragele ar asigura independenţa energetică a ţării pentru doi, trei ani"

SORIN GRINDEANU: "Exploatarea zăcământului de la Caragele ar asigura independenţa energetică a ţării pentru doi, trei ani"

A.I.Materii Prime / 15 mai 2017

Exploatarea zăcământului onshore (terestru) de gaze naturale de la Caragele, judeţul Buzău, cel mai mare descoperit de statul român în ultimii 30 de ani, estimată la valori situate între 25 - 27 miliarde metri cubi de gaz, ar putea asigura independenţa energetică a României pentru o perioadă de doi, trei ani, a spus, vineri, premierul Sorin Grindeanu.

Profitul NEPI, în creştere cu 39%

Profitul NEPI, în creştere cu 39%

A.A.Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Fondul imobiliar sud-african NEPI a înregistrat, în primul trimestru, un profit atribuibil acţionarilor de 30,85 milioane de euro, în creştere cu 39% faţă de perioada similară de anul trecut.

Între calcul şi spectacol

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 15 mai 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Prezenţa permanentă, dar mai ales la sfârşit de săptămână, în lumina refectoarelor, este condiţia sine qua non pentru asigurarea notorietăţii şi popularităţii unui politican. Şi din acest motiv, Liviu Dragnea face orice pentru a fi preluat de mass media, de la muşcatul electoral dintr-o roşie ecologică în Ialomiţa, vineri, la participarea la cel de-al XIII-lea Congres al UDMR, la Zalău, sâmbătă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2017

Internaţional / 15 mai 2017

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală şi în aprilie 2017, până la 2,2%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,3% în luna anterioară.

Scădere de 10% a profitului "Zentiva"

A.A.Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Producătorul de medicamente "Zentiva" a raportat un profit net de 18,15 milioane lei, în primele trei luni ale anului, în scădere cu 10,06% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Scădere de 33,7% a profitului "Aerostar"

(A.A.)Piaţa de Capital / 15 mai 2017

Aerostar Bacău a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 11,06 milioane lei, în scădere cu 33,7% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unor afaceri în scădere cu 7,8%, de la 81,132 milioane lei, conform unui...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo