Aerostar Bacău a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 11,06 milioane lei, în scădere cu 33,7% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unor afaceri în scădere cu 7,8%, de la 81,132 milioane lei, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.
Cheltuielile pentru investiţiile efectuate în perioada ianuarie - martie 2017 au înregistrat un total de 3.040 mii lei, fiind finanţate integral de Aerostar, potrivit companiei: "Din această sumă, 2.745 mii lei s-au cheltuit pentru achiziţia de echipamente tehnologice, echipamente hardware, echipamente de măsură şi control, instalaţii, finalizarea unor lucrări de reamenajare şi modernizare a spaţiilor de lucru şi a spaţiilor pentru confortul sporit al salariaţilor (săli mese, vestiare, etc.) începute în anul anterior, 131 mii lei pentru achiziţia de licenţe software şi 164 mii lei pentru dezvoltarea, în continuare, a sistemului informatic de gestionare a producţiei".
Aerostar activează în domeniul reparării şi modernizării avioanelor militare, fabricării şi reparării de echipamente hidraulice de aviaţie, avioane uşoare şi echipamente militare terestre. Un alt segment important al activităţii îl constituie realizarea de butelii pentru GPL. În prezent eforturile companiei se îndreaptă spre aviaţia civilă, pe linia fabricaţiei de componente, subansamble şi aerostructuri, dar şi pe linia mentenanţei.
Compania este controlată de "Iarom", cu o deţinere de 71,29%, în timp ce SIF Moldova are un pachet de 14,93%.