Program de informare şi sprijin pentru incluziunea pe piaţa muncii, iniţiat de Sixense România şi Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi

Media-Advertising #Construcţii / 30 august 2023

Program de informare şi sprijin pentru incluziunea pe piaţa muncii, iniţiat de Sixense România şi Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi

Sixense România, companie specializată în soluţii de urmărire a comportării construcţiilor în timp, demarează un program de explicare, promovare şi sprijin al incluziunii sociale şi pe piaţa muncii pentru adulţii cu tulburări de spectru autist (TSA), printr-un parteneriat cu Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi. În acest sens, compania se angajează să direcţioneze în mod recurent 20% din impozitul pe profit către asociaţie şi să discute despre ce presupune integrarea adulţilor cu TSA pe piaţa muncii, în industria construcţiilor.

Tulburarea din spectrul autist (TSA) este o tulburare de neurodezvoltare care poate conduce la provocări sociale, de comunicare şi comportamentale. 1 din 4 copii este afectat de autism, conform raportului CDC din 2022. În România, asociaţiile de profil estimează că trăiesc peste 40.000 de persoane cu tulburare de spectru autist (TSA), dintre care aproximativ 14.000 sunt copii, care au nevoie cât mai timpuriu de servicii de terapie specializată.

Program de informare şi sprijin pentru incluziunea pe piaţa muncii, iniţiat de Sixense România şi Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi

"Se recomandă intervenţia timpurie în orice situaţie în care sunt identificare anumite tulburări în dezvoltarea copilului sau alte dificultăţi pe care copilul le are, comparativ cu ceilalţi, de aceeaşi vârstă. Această identificare a comportamentelor şi abilităţilor deficitare sau problematice este esenţială. Cu cât începem intervenţia mai devreme, cu atât cresc şansele ca potenţialul de dezvoltare a copilului să fie mai bine valorificat. De ce? Pe de o parte, pentru că plasticitatea creierului este mult mai mare la vârste mai mici. Pe de altă parte, pentru că se evită parţial acumularea sau agravarea unor deficite ce ulterior pot fi mai greu de recuperat sau compensat. Intervenţia timpurie face diferenţa în evoluţia oricărui copil şi creşte şansele de formare a unor comportamente adaptative, din toate punctele de vedere: motric, cognitiv, social, emoţional şi de comunicare", a explicat Ioana Colibăşeanu, psiholog şi co-fondator Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi.

În Europa, mai puţin de 10% dintre adulţii cu TSA au un job. Pentru a-şi maximiza şansele de a fi integraţi ca adulţi pe piaţa muncii, mai ales într-un domeniu cum este industria construcţiilor, Sixense România şi-a propus să explice care sunt principalele lucruri pe care un angajator ar trebui să le cunoască şi să le respecte atunci când este vorba despre un potenţial angajat cu TSA. În plus, compania militează pentru un mediu organizaţional incluziv în industria construcţiilor, bazat pe plus valoarea pe care o aduce fiecare angajat în parte şi pe performanţa pe care o poate obţine prin setul său unic de abilităţi.

"Aşa cum se ştie deja, un angajator - mai ales unul din industria construcţiilor - este nevoie să adapteze mediul de lucru pentru un angajat cu TSA. Ca să dau doar câteva exemple, în mediul organizaţional, un adult cu TSA are nevoie de instrucţiuni, sarcini şi proiecte foarte clare, de protecţie faţă de anumiţi stimuli senzoriali, de un mediu de lucru predictibil şi de mentorat continuu. Însă lucrurile arată foarte diferit în funcţie de fiecare persoană, de aceea este important să îi cunoaştem istoricul şi să fim deschişi pentru a acorda sprijin individualizat.

Avem nevoie de mai multe organizaţii incluzive, care să ofere acces în mediul de lucru persoanelor cu TSA şi unde potenţialul lor să fie valorificat la maximum. Cu câteva ajustări importante şi conştientizând modul în care arată universul interior al acestor persoane, colaborarea cu ele se poate dovedi o experienţă extrem de valoroasă", a declarat Mariana Garştea, Director General Sixense România.

Misiunea Sixense România este să optimizeze şi să prelungească durata de viaţă a mediului construit, prin expertiză integrată şi soluţii digitale personalizate şi inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu dezvoltatori, proiectanţi, consultanţi, gestionari de infrastructură şi alţi profesionişti în construcţii. Compania oferă tehnologii de instrumentare şi monitorizare a riscurilor structurale şi geotehnice asociate şantierelor, precum şi inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecţia şi întreţinerea activelor (asset management) şi platforme informatice digitale.

Compania are activitate atât în Bucureşti, cât şi în alte centre importante din România, cum ar fi Cluj şi Iaşi. Sixense România este şi membru co-fondator al Asociaţiei Profesionale de Monitorizare Geotehnică şi Structurală (APMGS) şi deţine singurul laborator autorizat de analize şi încercări în construcţii din România, dedicat exclusiv activităţilor de monitorizare geotehnică şi structurală.

Asociaţia Abilităţi din Dizabilităţi oferă servicii de terapie individualizată şi adaptată copiilor cu dizabilităţi, din anul 2014. Asociaţia susţine dezvoltarea armonioasă a copiilor prin intervenţii validate ştiinţific, cu scopul de a creşte calitatea vieţii beneficiarilor. În prezent, gestionează aproximativ 120 de copii beneficiari şi familiile lor, cu ajutorul unei echipe formate din 9 specialişti: 6 psihologi cu specializări multiple (analiză comportamentală aplicată, psihoterapie, logopedie, integrare senzorială) şi 3 kinetoterapeuţi cu specializări multiple (kinetotperapie, terapie 3C, integrare senzorială). Serviciile asociaţiei sunt oferite în mod gratuit pentru aproximativ jumătate dintre copii, cu ajutorul fondurilor colectate din sponsorizări, donaţii sau redirecţionarea impozitului pe venit.

Mai multe detalii despre tulburarea de spectru autist, precum şi modalităţi de sprijin concrete pentru copiii cu TSA - găsiţi pe site-ul Asociaţiei Abilităţi din Dizabilităţi, aici. Informaţii despre ce presupune incluziunea pe piaţa muncii pentru adulţii cu TSA vor fi discutate şi pe pagina de LinkedIn a Sixense România, aici.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb