Programul de dezvoltare a infrastructurii, demarat la 1 iulie, odată cu a doua rectificare bugetară

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 20 iunie 2008

Programul de dezvoltare a infrastructurii, demarat la 1 iulie, odată cu a doua rectificare bugetară

Programul de dezvoltare a infrastructurii, ce prevede alocarea, până în 2013, a 20 miliarde euro, va fi demarat la 1 iulie, dată la care se va face şi a doua rectificare bugetară din acest an, a cincea din ultimele 18 luni, a declarat recent ministrul Varujan Vosganian.

Veniturile bugetare vor fi orientate, cu preponderenţă, spre finanţarea infrastructurii, potrivit ministrului de Finanţe, care a precizat că aceste cheltuieli vor fi cuprinse în proiecţia bugetară pentru 2009 şi 2010.

"Pentru exerciţiul bugetar al UE, până în 2013 vrem să cheltuim pentru infrastructură 20 miliarde euro. Aceşti bani pot rezolva problema drumurilor judeţene, a drumurilor europene, autostrăzilor şi a şoselelor de centură. Aş părea complet neserios, pentru că această sumă e atît de mare, şi de aceea am hotărît să încep acest program de la 1 iulie, de la data când vom face rectificarea bugetară", a spus şeful Finanţelor, citat de NewsIn.

La rectificarea din 1 iulie, Finanţele se vor concentra pe trei domenii - învăţământul, pensiile şi agricultura. Vosganian a precizat că, în iulie, la rectificarea bugetară, va prezenta şi programul de sustenabilitate a pensiilor pe termen lung.

"Există trei domenii cărora, în ultimii 2 ani, le-am dat o traiectorie de rezolvare. Prima e cea a învăţământului. În ultimul an, nu există comună în România în care să nu se repare sau să nu se consolideze o şcoală. Pe acest proiect, în 4-5 ani, toată infrastructura din învăţământ va fi rezolvată. A doua temă e cea a pensiilor. Când o să prezentăm proiectul de buget cu pensiile o să prezentăm şi programul de sustenabilitate a pensiilor pe termen lung. A treia temă e agricultura", a adăugat ministrul.

Varujan Vosganian a declarat, săptămâna trecută, că va cere consiilor judeţene o situaţie a infrastructurii rutiere. Potrivit ministrului, prioritatea programului de dezvoltare a infrastructurii este construcţia a 1.000 - 1.500 de kilometri de autostradă.

"Este o sumă de 2,5 ori mai mare decât tot ce s-a alocat domeniului în acest mandat", a precizat şeful Finanţelor. Vosganian a comentat că până acum nu s-au alocat fonduri atât de mari infrastructurii rutiere şi feroviare pentru că ministerul pe care-l conduce s-a preocupat de implementarea sistemului de pensii şi de consolidarea unui sistem durabil pentru infrastructura şcolară. Acest lucru a implicat construirea şi repararea a circa 5.000 de şcoli din comune.

"Proiectele în derulare, cele în aşteptare, precum şi cele necesare vor fi prezentate Guvernului, care va alege priorităţile pentru absorbţia fondurilor comunitare", a spus Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb