PROIECT DE DEZVOLTARE DURABILA DE 3,85 MILIOANE DE EURO Vimetco Extrusion, filială a Alro, începe implementarea unei linii de ambalare automată

A.I.
Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2022

Vimetco Extrusion, filială a Alro, începe implementarea unei linii de ambalare automată

48% din valoarea proiectului este asigurată printr-un grant oferit de Innovation Norway

Proiectul face parte din programul de investiţii al companiei pentru eficientizarea procesului de producţie şi creşterea utilizării durabile a resurselor naturale prin reducerea emisiilor de CO2

Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro Slatina (ALR), responsabilă de linia de afaceri de extrudare a producătorului de aluminiu, începe implementarea unui nou proiect de investiţii care vizează eficientizarea şi îmbunătăţirea capacităţii de producţie, se arată într-un raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Acest proiect de dezvoltare durabilă a afacerilor, care se derulează din iulie 2021 până în iunie 2023, are o valoare totală de 3,85 milioane de euro, iar obiectivul său principal este aplicarea inovaţiei într-unul dintre procesele principale de producţie ale VE (n.r. Vimetco Extrusion)", se arată în comunicatul Alro.

Practic, compania va achiziţiona o linie de ambalare automată a profilelor din aluminiu extrudat, cu scopul de a creşte competitivitatea prin aplicarea de "paşi verzi" pentru producţia de profile extrudate. Proiectul va beneficia de un grant de 1,85 de milioane de euro (48% din valoarea proiectului) din partea Islandei, Lichtenstein-ului şi Norvegiei prin EEA Mecanismul de granturi financiare 2014-2021 în cadrul programului "Dezvoltarea IMM-urilor în România", domeniul de interes: Inovarea Verde în Industrie, Creşterea sustenabilă şi ICT, conform anunţului.

Marian Năstase, preşedintele Alro Slatina, a spus: "Companiile pot construi un viitor sustenabil doar prin investiţii în prezent, cu consecvenţă şi consideraţie faţă de toate părţile interesate, iar Vimetco Extrusion integrează cu succes aceste principii în operaţiunile sale. Vimetco Extrusion demonstrează, prin programul său de investiţii, că aderă la un model de afaceri sustenabil, previzibil, care aplică cele mai înalte standarde în activităţile de zi cu zi şi în fabricarea produselor care rămân elemente cheie ale afacerii sale".

Prin această investiţie, Vimetco Extrusion face paşi suplimentari pentru a creşte valoarea adăugată oferită părţilor interesate. De asemenea, reprezintă o dovadă a utilizării durabile a resurselor naturale disponibile, a reducerii consumului de energie şi a creşterii eficienţei operaţionale, diversificând, în acelaşi timp, portofoliul de soluţii personalizate oferite, se menţionează în comunicat.

Mai mult, rezultatele proiectului constau în creşterea cifrei de afaceri a companiei şi reducerea emisiilor de CO2, reducerea consumului de combustibil şi a deşeurilor generate în procesul de producţie, se subliniază în raport.

"Vimetco Extrusion va continua să dezvolte şi să asigure un portofoliu extins de soluţii, respectând standardele ridicate de protecţie ale mediului prin investiţii continue în fiecare arie de activitate", se mai arată în raport.

Alro Slatina se află într-o situaţie foarte delicată, în condiţiile în care, sub presiunea preţurilor extrem de ridicate ale energiei, compania şi-a redus sever producţia de aluminiu primar, iar conform declaraţiilor sindicaliştilor, fără intervenţie guvernamentală perspectivele Alro sunt sumbre. Combinatul este cel mai mare consumator de energie electrică din ţara noastră.

Vimetco PLC din Cipru deţine 54,19% din producătorul de aluminiu din Slatina, în timp ce Pavăl Holding are 23,2%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din Alro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb