PROIECT DE ORDIN AL MINISTURLUI FINANTELOR PUBLICE Acţionarii unei case de schimb care funcţionează ilegal, interdicţie timp de 5 ani să înfiinţeze alta

Ziarul BURSA #Companii / 23 aprilie 2015

Acţionarii unei case de schimb care funcţionează ilegal, interdicţie timp de 5 ani să înfiinţeze alta

Cei care vor să înfiinţeze o casă de schimb valutar, în calitate de asociaţi sau acţionari semnificativi, vor fi obligaţi să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au fost, în ultimii cinci ani, asociaţi sau acţionari semnificativi ai unei case de schimb care a funcţionat ilegal, potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Finanţelor Publice, postat pe site-ul instituţiei.

Documentul modifică Ordinul de funcţionare a caselor de schimb valutar aflat în vigoare.

De asemenea, acţionarii semnificativi ai unei case de schimb unde organele de control constată desfăşurarea activităţii fără autorizaţie, vor primi interdicţie timp de cinci ani pentru a înfiinţa sau a intra în acţionariatul semnificativ al unei case de schimb valutar.

O altă modificare dă dreptul Comisiei de autorizare a activităţilor de schimb valutar să dispună revocarea autorizaţiei unei entităţi şi a tuturor codurilor statistice atribuite acesteia în situaţia în care aceasta este sancţionată prin revocarea/suspendarea codului statistic al unui punct de schimb valutar, iar aceasta continuă să desfăşoare activitate.

"Modificările şi completările aduse Ordinului ministrului Finanţelor publice nr. 664/2012 au în vedere îmbunătăţirea cadrului legal, urmare a constatărilor făcute de Comisia de autorizare a activităţii de schimb valutar, astfel: a devenit o practică unitară pentru asociaţii sau acţionarii semnificativi, administratorii entităţilor sancţionate, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul schimbului valutar, să înfiinţeze alte societăţi comerciale pentru care solicită autorizaţie de schimb valutar/cod statistic, în vederea evitării închiderii punctului de schimb valutar urmare a sancţiunii primite", se arată în Raportul de aprobare a Ordinului, citat de Agerpres. Potrivit reprezentanţilor Direcţiilor Generale Antifraudă Fiscală, în urma unor controale, au fost depistate cazuri când personalul casei de schimb valutar desfăşura activitatea de schimb valutar în afara unui punct de schimb valutar.

Alte modificări ale ordinului vizează eliminarea obligaţiei contribuabilului de a solicita certificatul de atestare fiscală de la ANAF, în vederea obţinerii autorizaţiei de schimb valutar.

Acesta va fi solicitat direct de către Direcţia Generală Management al Domeniilor Reglementate Specific, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

De asemenea, se elimină obligaţia contribuabilului de a solicita cazierul fiscal, pentru că informaţiile cuprinse în cazier vor putea fi verificate de autoritatea de control direct în cazierul fiscal naţional gestionat de Ministerul Finanţelor Publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb