PROIECT LEGISLATIV UE va face recomandări "minime" în domeniul fracturării hidraulice

Ziarul BURSA #Politică / 15 ianuarie 2014

Uniunea Europeană intenţionează să facă recomandări "minime" privind folosirea fracturării hidraulice pentru forajele de petrol şi gaze la zăcămintele de şist, tehnologie controversată care a adus Statele Unite aproape de independenţa energetică, potrivit unui proiect legislativ citat de Bloomberg şi preluat de Mediafax.

Cei 28 de membri UE vor fi solicitaţi să urmeze noile principii neobligatorii, astfel încât fracturarea hidraulică să fie făcută în condiţii de siguranţă şi fără confuzii legate de reglementările contradictorii în domeniul mediului, între statele membre.

Recomandările nu vor interfera cu dreptul unei naţiuni de a interzice fracturarea hidraulică, precizează documentul.

Investitorii şi companiile care efectuează activităţi de explorare şi-au exprimat temerile că oportunităţile de a folosi zăcămintele de şist ar putea deveni dificil de valorificat, în comparaţie cu naţiuni precum SUA şi Rusia, întrucât ţările europene introduc noi legi.

Propunerea va face parte dintr-un pachet de documente privind politicile viitoare în domeniul energiei şi mediului, care vor fi analizate de guvernele comunitare.

Decizia de a folosi legislaţia comunitară actuală în domeniul petrolului şi gazelor şi de a oferi doar recomandări voluntare este o victorie pentru grupurile industriale şi guverne ca cele ale Poloniei şi Marii Britanii, care efectuează, în premieră în Europa, foraje la zăcăminte de şist.

Este, în schimb, o înfrângere pentru organizaţii de protecţie a mediului, între care Prietenii Pământului şi Greenpeace, care au dorit reglementări mai stricte la nivelul UE.

UE a anunţat în urmă cu mai mult de un an că dispune de o legislaţie adecvată de protecţie a mediului, în condiţiile în care companii precum Chevron au intensificat operaţiunile de explorare a zăcămintelor de şist, iar organizaţiile ecologice şi grupuri ale societăţii civile au exercitat presiuni pentru mai multe reguli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb