Proiect UDMR: Statul să compenseze datoriile fiscale ale întreprinderilor cu sumele neplătite pentru concediile medicale

R.S.
Politică / 7 mai

Miklos Zoltan (Sursa foto: Facebook/ Miklos Zoltan)

Miklos Zoltan (Sursa foto: Facebook/ Miklos Zoltan)

UDMR propune, printr-un proiect de lege depus la Parlament, un mecanism financiar care permite statului să compenseze datoriile fiscale ale firmelor cu sumele neplătite către acestea reprezentând concediile medicale, potrivit Agerpres.

"Acest mecanism ar oferi o soluţie eficientă şi inovatoare pentru ameliorarea dificultăţilor financiare ale întreprinderilor, în timp ce ar asigura ca angajaţii să nu fie afectaţi negativ la locurile de muncă", precizează Agerpres.

"Statul plăteşte sumele pentru concediile medicale cu întârziere de câteva luni, chiar ani. Atunci când un angajat se află în concediu medical, primele 5 zile sunt plătite de angajator, iar zilele următoare sunt avansate de angajator, dar trebuie recuperate ulterior de la Casa de Asigurări de Sănătate. Problema este că aceste sume avansate de firme în locul statului nu sunt niciodată returnate în timp util, ceea ce provoacă întreprinderilor serioase probleme de lichiditate: întâmpină dificultăţi în implementarea proiectelor de investiţii, achiziţionarea de mărfuri, plata salariilor sau achitarea impozitelor către stat. Întârzierile sunt foarte mari, de ordinul miliardelor şi de ordinul sutelor de zile. Statul trebuie să îşi asume o responsabilitate mult mai mare în această problemă", a explicat deputatul UDMR Miklos Zoltan, unul dintre iniţiatorii proiectului, conform sursei citate.

El a adăugat că acest mecanism "ar permite întreprinzătorilor să compenseze imediat sumele pentru concediile medicale neplătite cu obligaţii fiscale chiar şi viitoare al firmei.

"Cu această soluţie, nu numai că ajutăm la remedierea problemei de lichiditate a întreprinderilor, dar creăm şi un echilibru echitabil între contribuabil şi stat, pentru a evita situaţiile în care managerii de companii devin vulnerabili din cauza neglijenţelor statului", a completat parlamentarul UDMR, mai transmite Agerpres.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb