Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor, retrimis la Biroul Permanent

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2005

Deputaţii au decis, ieri, retrimiterea la Biroul Permanent a proiectului de buget al acestei camere parlamentare, după ce preşedintele comisiei de buget-finanţe, Mihai Tănăsescu, a propus plenului aprobarea unui buget diminuat cu 128,1 milioane RON. Ex-ministrul finanţelor (în Guvernul Năstase) a arătat că membrii comisiei au ajuns la un acord privind diminuarea sumei totale de la 318,5 milioane RON la 190,4 milioane RON, prin eliminarea cheltuielilor preconizate pe anul viitor pentru maşini, calculatoare, pentru dotarea birourilor parlamentare, şi eliminarea în totalitate a cheltuielilor efectuate pentru Senat.

"Înţelegem că este nevoie de solidaritate, să participăm la efortul pentru reconstrucţia ţării şi de aceea propunem aprobarea bugetului instituţiei cu diminuarea respectivă", a spus preşedintele comisiei de buget-finanţe. Propunerea sa a fost primită în mod diferit de reprezentanţii partidelor parlamentare.

Deputatul PD Cristian Rădulescu a spus că ar fi necesară retrimiterea proiectului de buget la comisia de specialitate, în timp ce colegul său de partid Valeriu Tabără a apreciat că trebuie amînată votarea bugetului. Democratul Valentin Iliescu a spus că deputaţii trebuie să primească o documentare completă, ca să cunoască în cel mai mic detaliu bugetul Camerei.

Deputatul PSD Miron Mitrea a arătat că nu se poate amîna votarea decît cu cel mult o zi, deoarece bugetul Camerei trebuie inclus în bugetul naţional. Liberalul Grigore Crăciunescu a precizat că nu trebuia lansată în ultimul moment o astfel de variantă. Reprezentantul PRM Tudor Marcu, singurul deputat care s-a abţinut de la vot, s-a pronunţat pentru o defalcare clară a banilor folosiţi de deputaţi, de sumele acordate altor structuri din Palatul Parlamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb