Proiectul "Dîmboviţa Center" - la mîna Guvernului?

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2005

Părţile implicate în pro-iectul "Dîmboviţa Center" (care vizează trans-formarea în centru comercial a clădirii "Casa Radio") se contrazic în ceea ce priveşte demararea lucrărilor.

Pe de o parte, Florina Cirezaru, reprezentantul companiei "Dîmboviţa Center" (cu care autorităţile au semnat contractul pentru realizarea complexului), ne-a declarat că societatea pe care o reprezintă intenţionează să demareze proiectul în cel mai scurt timp. Domnia sa susţine că firma a răspuns tuturor notificărilor transmise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT) şi că pregătirile aferente începerii proiectului sînt finalizate.

Pe de altă parte, surse autorizate din MTCT - iniţiatorul programului - ne-au spus că Guvernul nu a luat, deocamdată, nici o decizie în vederea demarării proiectului. Sursele citate afirmă că "lucrurile nu sînt clarificate" şi că etapele care urmează vor fi anunţate într-o conferinţă de presă.

Aceste contradicţii vin pe fondul unor zvonuri din afara ţării, conform cărora decizia Executivului privitoare la începerea proiectului "Dîmboviţa Center" ar putea fi influenţată negativ de un grup israelian. Sursele afirmă că familia Ofer încearcă să obţină proiectul de la "Casa Radio" prin "metode ilegale", fapt pentru care demararea lucrărilor întîrzie.

Diverse publicaţii externe, ca "Turkish Daily News", "Daily Haaretz Newspaper Israel", "Hurriyet Newspaper", "Vatan Newspaper" sau "Sabah" susţin că Ofer ar fi încheiat, în mai multe ţări, o serie de afaceri dubioase. Presa externă afirmă că acesta ar fi cumpărat, prin "jocuri murdare", acţiuni la diverse companii, cum ar fi "Tupras", "Galataport" şi "Portul Ege". Societăţile au fost cumpărate prin intermediul "Grupului Global", una dintre firmele conduse de Ofer.

Conform zvonurilor externe, în prezent, grupul israelian ar fi foarte interesat de controversatul proiect "Dîmboviţa Center", care reprezintă o oportunitate pe piaţa afacerilor.

Reamintim că săptămînile trecute cîteva ziare centrale au publicat un articol publicitar care anunţa faptul că societăţile străine "CP Holdings Group" şi "Plaza Centers" ar fi depus o ofertă "la Guvern" pentru preluarea proiectului. Surprinzător însă, nici autorităţile, nici cei de la "Dîmboviţa Center" şi nici reprezentanţii uneia dintre cele două firme nu ştiau nimic de respectiva ofertă.

Pînă cînd va fi luată o decizie referitoare la proiectul "Dîmboviţa Center", "Casa Radio" rămîne, asemeni altor clădiri părăsite din Capitală, un imobil în derivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb