Proiectul legii privind reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI este supusă dezbaterii publice

C.P.
Politică / 25 decembrie 2010

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) supune dezbaterii publice proiectul "Legii privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Proiectul de act normativ se circumscrie demersurilor de modernizare şi eficientizare structurală a MAI, proces demarat începând cu trimestrul II al acestui an.

Modernizarea şi eficientizarea structurală a MAI are în vedere creşterea capacităţii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare şi transmitere a deciziei, a timpului de reacţie, precum şi diminuarea numărului de efective din structurile suport în vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.

În vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita alocată pentru anul 2011, se impune, în mod excepţional, ca MAI să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual. Numărul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se asigure încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011.

Potrivit proiectului de Lege supus dezbaterii publice, măsurile speciale, de reducere a numărului de posturi ale personalului din MAI, vor fi aplicate având în vedere criterii bine definite precum: implicarea în fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzător cerinţelor de etică şi deontologie profesională, nivelul pregătirii profesionale necesare ocupării postului, nivelul experienţei profesionale, evaluarea activităţii profesionale individuale. În acest mod, în aplicarea măsurii se preîntâmpină orice ingerinţă de ordin subiectiv.

Propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate de proiectul de act normativ supus dezbaterii publice sunt aşteptate până la data de 07.01.2011.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. - sunt multe functii de comanda ce ar trebui desfiintate: spre exemplu are functie de comanda cu 2 sau 3 subordonati:

    - sa nu fie doua functii de comanda in acelasi compartiment - subunitate: 

    - prea multi prim adjuncti, adjuncti, etc toti cu functii de comanda: 

    - prea multe neveste incadrate in aceiasi institutie cu barbatii, iar daca acestia au functii de comnada sau sunt in esaloanele superioare cine la mai pune la munca? nu mai vorbim de cum au fost incadrate.....

    - nu ar trebui desfiintate functt de la compartimentele operative iar pilele au fost mutate inainte de 25.12.2010 de ce? 

    1. NUMAI....

      2-3 U.M. de jandarmi în acelaş judeţ (i.j.j., c.p.p.j., brigada mobilă) fiecare cu cdt, locţiitor învăţământ, locţiitor logistică

      -funcţii de cdt. plt pază care nu întocmeşte decât o planificare,după bunul plac 

      -la ijj funcţii fără nr. la logistică, ce achiziţionează 4ofiţeri 4 subofiţeri 

      -toţi aceşti puturoşi sunt răsplătiţi cu salarii de merit, prime ministeriale pentru ce?

      -  

      la posturile de politie lucra unu,doi politisti,,,care trebuie sa asigure 24 de ore,,,,,despre ce disponibilizari este vorba????se infiinteaza politia locala,,,si statul disponibilizeaza oameni din politia romana--organe de cercetare penala???

    acest criteriu: "nivelul experienţei profesionale" sper sa nu fi fost "eronat inserat" tocmai pt a -i proteja pe veteranii MAIului cei care au fost scoliti inainte de 89 si ale caror pile si relatii inca ne sugruma pe noi contibuabilii. acestia refuza sa se pensioneze la termen sau anticipat tocmai pt ca atunci ar insemna sa se trensforme in tineri pensionari si nu ar mai fi sefi MAI cu un batalion de oameni in spate care sa le slujeasca intereselor personale caci altfel zboara . Asta-i adevarul: de la sefi de arme pana la ultimul agent/soldat asa functioneaza MAIul cu pile si relatii, cu unele exceptii sper.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb