Promateris anunţă majorarea de capital social în vederea finanţării strategiei de creştere accelerată, dar şi a activităţilor de M&A

G.B
Piaţa de Capital / 14 martie 2022

Promateris anunţă majorarea de capital social în vederea finanţării strategiei de creştere accelerată, dar şi a activităţilor de M&A

Promateris anunţă intenţia de majorare a capitalului social. Operaţiunea a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Promateris şi este supusă aprobării acţionarilor în Adunarea Generală a Acţionarilor, care va avea loc în data de 18/19 aprilie 2022. Majorarea de capital propusă este menită să consolideze trendul de expansiune al Promateris, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Astăzi, Promateris se află într-o etapă unică de dezvoltare - suntem lider în regiunea Europei Centrale şi de Est şi ne dorim să continuăm consolidarea poziţiei de lider în producţia de ambalaje cu amprentă redusă de carbon. Vom face acest lucru atât prin creşterea valorii adăugate pe produs, prin demersurile companiei de cercetare şi dezvoltare, cât şi prin dezvoltarea pe noi pieţe. Am identificat o serie de oportunităţi de creştere în regiune şi ne propunem să fim pregătiţi pentru a răspunde cu agilitate oportunităţilor de achiziţii de noi capacitaţi de producţie în regiune prin M&A. Suntem in situaţia de a genera valoare pentru acţionari prin livrarea de profituri consistente, şi de a aduce o schimbare reală în industria ambalajelor," a declarat Tudor Georgescu, CEO al Promateris.

Potrivit sursei citate, majorarea capitalului social îşi propune să faciliteze oportunităţile de creştere organică şi prin M&A, care vor contribui la accelerarea expansiunii şi consolidarea poziţiei Promateris în această zonă geografică. Promateris urmăreşte să achiziţioneze noi companii care să poată fi integrate în Grup pentru a diversifica portofoliul de produse şi care vor fi capabile să genereze valoare adăugată ridicată, dar şi să sprijine crearea de sinergii la nivelul grupului. Compania îşi propune să atragă până la 125 de milioane de lei prin operaţiunea de majorare a capitalului.

Întrucât operaţiunea de majorare a capitalului social este supusă identificării oportunităţilor de creştere organică si prin M&A în regiune, activităţile legate de această operaţiune sunt propuse a fi delegate Consiliului de Administraţie, care va fi autorizat să efectueze operaţiunea pe o perioadă de până la 3 ani.

În 2021, datorită investiţiilor în echipamente de ultimă generaţie, Promateris a crescut capacitatea de producţie în fabrica din Buftea cu 36% comparativ cu 2020. Prin urmare, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 187,5 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de anul precedent. Grupul, care include compania de distribuţie Biodeck, a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult faţă de 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,7 milioane de lei, în creştere cu 405% faţă de 2020. Pentru 2022, Promateris estimează venituri de 236,1 milioane de lei, EBITDA de 36,2 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane de lei.

Pe lângă potenţialele tranzacţii de M&A de pe piaţa europeană, Promateris urmează să investească în continuare în dezvoltarea de noi produse cu valoare adăugată crescută, ce au la bază activităţile de R&D din cadrul companiei. Promateris va începe şi producţia de materie primă pe bază de amidon de porumb, adresată producţiei de ambalaje biodegradabile şi compostabile. Odată cu lansarea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb dezvoltând o serie de reţete si proceduri proprii.

Promateris este o companie fondată în anul 1957, iar din 1997, compania este listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, având simbolul bursier PPL, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca aveau Panda deja, acum ce urmeaza sa cumpere, ceva Unicorn?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb