ProsiebenSat.1 şi-a triplat profitul net în 2003

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 23 februarie 2004

Grupul german de televiziune privat ProsiebenSat.1 şi-a triplat anul trecut profitul net, previzionînd că acesta va creşte în continuare şi anul acesta, dar s-a arătat prudent în privinţa perspectivelor de relansare a pieţei de publicitate, informează AFP, citată de Rompres.

Grupul, care este localizat în München (sud), a anunţat şi o majorare de capital de pînă la 280 milioane euro, pînă la sfîrşitul lunii aprilie, "în principal pentru reducerea gradului net de îndatorare şi pentru creşterea marjei de manevră", în vede-rea finanţării creşterii.

Preţul de emisiune al noilor titluri nu a fost încă stabilit.

ProsiebenSat.1, achiziţionat în august de miliardarul producător american Haim Saban, a înregistrat în 2003 un profit net de 45 milioane euro, faţă de 15 milioane euro în 2002.

Acesta a depăşit previziunile analiştilor, care aşteptau în medie un profit net de 39 milioa-ne euro. Excedentul brut din exploatare (EBITDA) a crescut şi acesta cu 15%, ajungînd la 196 milioane euro. Cifra de afaceri a scăzut cu 4,9%, la 1,807 miliarde euro, din cauza slă-biciunii persistente a pieţei de publicitate televizată în Germania, care a înregistrat anul trecut o scădere globală de 4-6%.

Creşterea profitului rezultă din aplicarea unui sever program de reducere a costurilor.

Pentru acest an, "obiectivul nostru este creşterea netă a rezultatului în continuare, chiar dacă nu estimăm o creştere a pieţei de publicitate televizată", a precizat preşedintele gru-pului, Urs Rohner. ProsiebenSat.1 prognozează pentru 2004 o piaţă "stabilă".

Grupul nu exclude ideea intrării în domeniul televiziunii cu abonament, într-o ţară în care un singur canal cu taxă, Premiere, este de fapt activ.

Conform presei, aceasta ar putea crea un canal cu plată pentru a-şi putea asigura drepturile de retransmisie ale meciurilor din Bundesliga, deţinute în momentul de faţă de Premiere.

"Am putea avea succes în Germania cu televiziunea plă-tită, dacă aceasta se va concentra pe conţinut", a precizat patronul.

Anul trecut, canalul Sat1, ale cărui rezultate au afectat puternic bilanţul grupului din 2001, a redevenit rentabil anul trecut, cu un profit brut de 5 milioane euro, după o pierdere netă de 98 milioane euro în 2002. "Vaca cu lapte" a grupului rămîne canalul ProSieben. Acesta a înregistrat un profit brut de 135 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb