Protest la "Colorom" Codlea

Ziarul BURSA #Companii / 3 august 2004

Aproximativ 100 de salariaţi ai societăţii "Colorom" de la Codlea au protestat ieri, în curtea firmei, fiind nemulţumiţi de pierderea locurilor de muncă şi de procedura de lichidare voluntară a societăţii. "Nu vrem decît păstrarea locurilor de muncă şi reluarea privatizării. Există contracte, dar AVAS nu a luat în considerare programul nostru de restructurare făcut la începutul acestui an", a declarat, pentru Rompres, liderul sindical Ioan Roşu.

Conducerea societăţii, care din luna februarie a acestui an s-a aflat în lichidare voluntară, a prezentat, la începutul lui iulie, preşedintelui AVAS, Mircea Ursache, un plan de cumpărare a acţiunilor de către un consorţiu format din 17 întreprinderi mici şi mijlocii din România care şi-au exprimat disponibilitatea de a investi la "Colorom". Pe 27 iulie, reprezentanţii societăţii s-au întîlnit cu Mircea Ursache care a confirmat că aceasta va fi preluată de AVAS din nou, cu menţiunea că va fi reluat procesul de privatizare.

Numai că, imediat ce reprezentanţii "Colorom" au părăsit sediul AVAS, conducerea acestei instituţii a revenit asupra deciziei iniţiale, hotărînd lichidarea voluntară a firmei "Colorom". "Probabil că presiunile asupra AVAS au fost şi sunt foarte mari în ideea de a închide uzina. Nu ne explicăm această revenire asupra deciziei de lichidare voluntară", a precizat liderul de sindicat. În planul de salvare a societăţii, Asociaţia salariaţilor încercase să demonstreze că firma este capabilă să conserve actualele active însumînd 156 de miliarde de lei.

În prezent, societatea "Colorom" mai are 92 de salariaţi, iar producţia este oprită de cîteva luni din cauza întreruperii furnizării gazului metan şi a energiei electrice. Fondurile pentru salarii sunt obţinute din vînzarea stocurilor care mai există şi care în scurt timp se vor epuiza. Liderul de sindicat a mai spus că protestele salariaţilor vor continua cu pichetarea sediului Prefecturii Braşov, cel mai probabil începînd de joi, 5 august, după ce vor fi obţinute toate aprobările necesare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb