Protest spontan la Fabrica de Pulberi

A.M.
Miscellanea / 14 mai 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Salariaţii Fabricii de Pulberi din Făgăraş au declanşat, astăzi, un protest spontan şi au întrerupt lucrul. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna decembrie, iar majoritatea lucrează pe salariul minim pe economie. De altfel, sindicaliştii din industria de apărare vor picheta, marţi şi miercuri, sediul Guvernului motivând că angajamentele luate faţă de salariaţii din domeniu nu au fost respectate, iar problemele ridicate de foarte mult timp nu au fost rezolvate, informează News.ro.

"Protestul este motivat de neplata salariilor pe mai multe luni. Din 200 de angajaţi, aproape două treimi sunt pe salariul minim pe economie, totuşi, aceşti salariaţi lucrând cu pulberi şi explozibili. Această acţiune, din punctul meu de vedere, este pe deplin justificată. Profitul a trecut de şase ori, iar lucurile nu vor rămâne aşa. Astăzi avem parte de o acţiune spontană, iar de mâine industria de apărare are autorizaţie de protest în faţa Guvernului. Aceste proteste vor continua", conform surselor citate.

"În industria de apărare sunt necesare nişte acte normative care ni se tot promit din 25 februarie. Situaţia a fost foarte complicată", a mai spus Cupu. Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută societatea Romarm, 83% din acţiuni fiind în portofoliul Ministerului Economiei.

"Motivul protestului este nerespectarea angajamentului Guvernului privind situaţia Industriei pentru Apărare. În ciuda angajamentelor reprezentanţilor Guvernului, problemele majore cu care se confruntă companiile şi salariaţii din industria de apărare, semnalate de sindicatele din domeniu, au rămas nerezolvate", se arată în comunicat.

"Alternativ, aceste societăţi comerciale să fie transformate în agenţii naţionale, aşa cum prevede Uniunea Europeană, astfel încât ele să nu funcţioneze după principiile concurenţei în materie pe piaţa liberă, ci după o strategie naţională în domeniu", mai spus sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum se poate apara un stat daca nu sustine productia PROPRIE cu cele necesare ind. de aparare a tarii? La o adica,dece sa cumpere de afara(si daca o va mai putea face!) la preturi cu muuulte cifre.Trebuie sa ramanem dependeti de altii? Cine trebuie sa se ocupe de ac. situatie s-o faca urgent!!! Salariatii aceea din ce traiesc-inca din decembrie-ei si copii lor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb