Proteste în Franţa pentru salvarea unei uzinei "Alstom"

Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2016

Proteste în Franţa pentru salvarea unei uzinei "Alstom"

Sute de persoane au protestat ieri, la Belfort, în estul Franţei, pentru salvarea de la închidere a unei uzine istorice a grupului feroviar "Alstom", în timp ce în paralel alte manifestaţii se des-făşurau în mai multe oraşe din ţară, împotriva politicii sociale a Guvernului, transmite AFP.

"Alstom este Belfort. Belfort este Alstom". Sub acest slogan, 700 de persoane, potrivit poliţiei, 1.000 potrivit organizatorilor, au protestat la această uzină unde "Alstom" a demarat activităţile în 1879, înainte să producă prima sa locomotivă cu aburi în 1880 şi primul tren de mare viteză (TGV) în 1978, conform Agerpres.

În lipsa comenzilor suficiente, conducerea companiei a anunţat săptămâna trecută că va pune capăt producţiei de la uzina Belfort până în 2018, dar s-a angajat să transfere aproximativ 400 de locuri de muncă la alte uzine din Franţa.

Având în vedere apropierea alegerilor prezidenţiale, Guvernul socialist, criticat deja pentru că nu face suficient pentru stoparea dezindustrializării în Franţa, a iniţiat discuţii pe toate fronturile în încercarea de a opri închiderea uzinei de la Belfort. Statul francez, care deţine 20% din drepturile de vot în Consiliul de Administraţie al "Alstom", caută în special actori care să facă comenzi în Franţa.

La nivel naţional, sindicatele au făcut un apel la greve şi manifestaţii în toată Franţa, împotriva unei reforme a dreptului muncii, votată în vară de Parlamentul de la Paris, după mai multe luni de proteste. Actul legislativ are drept obiectiv fluidizarea pieţei muncii într-o ţară în care rata şomajului este de 10%, însă criticii acuză legea că este prea favorabilă angajatorilor în detrimentul salariaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb