Proteste în ţară împotriva proiectului de OUG privind Legea graţierii

Dumitru Coman
Politică / 18 ianuarie 2017



Protestul din Piaţa Universităţii (sursa foto: captură Youtube)

Protestul din Piaţa Universităţii (sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 21:55 Protestul s-a încheiat

Protestul din Piaţa Victoriei faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal s-a încheiat.

Aproximativ 3.000 de oameni au protestat, în această seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa sediului Guvernului.

Aceştia au scandat "Demisia, demisia!", "DNA să vină să vă ia", "La închisoare, nu la guvernare!", "PSD, ciuma roşie", "Jos Ciorbea".

Protestul a început în Piaţa Universităţii, manifestanţii ajungând în faţa Guvernului în jurul orei 20.30.

(S.A.)

----------

Actualizare 21:13 Protestatarii părăsesc Piaţa Victoriei

Manifestanţii au început să părăsească Piaţa Victoriei, iar circulaţia rutieră a fost parţial reluată în zonele iniţial blocate.

La acest moment, aproximativ 1.500-2.000 de oameni încă protestează, potrivit Hotnews.ro.

Aceştia strigă "Laura, nu uita, noi suntem de partea ta".

(S.A.)

----------

Actualizare 20:30 Cei aproximativ 3.000 de protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei

Manifestanţii au ajuns în Piaţa Victoriei şi protestează în faţa sediului Guvernului împotriva proiectelor de graţiere şi de modificare a Codului Penal.

Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 20.30.

Aceştia agită cartonaşe roşii şi poartă pancarte pe care scrie "Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate" şi "Jos labele de pe Codul penal".

Ei scandează "Demisia, demisia!", "DNA să vină să vă ia", "Jos penalii!", "La închisoare, nu la guvernare!" "PSD, nu uita, România nu-i a ta", "Hoţii", "România, trezeşte-te!", "PSD, ciuma roşie", "ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie".

(S.A.)

----------

Actualizare 19:46 Aproape 3.000 de persoane au plecat în marş către Guvern

Aproape 3.000 de persoane participă la protestul din Centrul Capitalei împotriva proiectului Legii graţierii, iar coloana de manifestanţi a plecat, în marş, spre sediul Guvernului.

Protestatarii afişează pancarte pe care scrie: "Vă vedem", "Locul hoţilor este la închisoare, nu la guvernare", "Vrem legi pentru popor, nu pentru penali", "Jos labele de pe Codul penal".

Aceştia au scandat "PSD, ciuma roşie!" şi "DNA, nu renunţa!".

(S.A.)

----------

Actualizare 19:25 Conflict între manifestanţi şi jandarmi la protestul din Cluj faţă de proiectul de ordonanţă vizând graţierea

Peste 250 de persoane protestează, în această seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal.

La un moment dat, între câţiva manifestanţi şi jandarmi a izbucnit un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, oamenii scandând "Jandarmeria apără hoţia" şi "Ruşine!".

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Sibiu.

Manifestanţii s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, ei având pancarte cu mesaje precum: "În democraţie hoţii stau la puşcărie", "Ei graţiaţi, noi furaţi", "Fără graţiei, fără amnistie, Clujul n-are amnezie", relatează News.ro.

De asemenea, ei au scandat "Afară cu PSD din ţară" şi "Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare".

"Aceste ilegalităţi nu sunt justificate de aceea am ieşit în stradă. Cred că votul (n.r. - din 11 decembrie) a fost viciat prin manipularea la care poporul român este supus", a spus unul dintre protestatari.

La un moment dat, între câţiva protestatari, unui dintre având o portavoce, şi jandarmi a izbucnit un conflict, forţele de ordine cerându-le acestora să se legitimeze. Oamenii au refuzat, iar manifestanţii au început să strige "Jandarmeria apără hoţia" şi "Ruşine".

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Iaşi.

La Timişoara, aproximativ o sută de oameni protestează în Piaţa Victoriei din centrul municipiului, ei având pancarte cu mesaje precum "Graţiere non grata" sau "Spunem nu amnistiei şi graţierii".

Şi în Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat aproximativ o sută de persoane, în majoritate tineri. Ei scandează împotriva Guvernului, Avocatului Poporului şi a lui liderului PSD, Liviu Dragnea: "Guvernaţi, nu graţiaţi", "DNA să nu ne laşi vino şi la noi la Iaşi", "Decât la Casa Albă, mai bine la Poarta Albă". Manifestanţii au şi pancarte pe care scrie "Legea graţierii, ruşinea ţării".

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane - tineri şi vârstnici, dar şi câţiva copii - s-au strâns în Piaţa Mare având pancarte pe care se poate citi "Ei graţiaţi, noi furaţi". Participanţii la protest cântă "Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii". Majoritatea manifestanţilor sunt membri sau simpatizanţi ai PNL şi USR.

Totodată, aproximativ 30 de persoane au protestat şi la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul, ei afişând banere cu mesaje precum "Nu amnistiei" şi "Dragnea, te iubesc". Protestul a durat câteva zeci de minute.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Proiectul de OUG care modifică prevederi din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală ia în calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, reducând de la 7 la 3 ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi eliminând sancţiunea cu interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice. În ceea ce priveşte conflictul de interese, printre cei menţionaţi ca beneficiari ai folosului patrimonial de pe urma faptei comise de funcţionarul public nu se vor mai regăsi şi cei cu care acesta a avut raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Denunţurile vor fi valabile doar dacă sunt făcute în termen de şase luni de la data comiterii faptei reclamate.

(S.A.)

------------

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta împotriva proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind Legea graţierii. Numărul manifestanţilor continuă să crească.

De asemenea, protestatarii au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară. În Cluj s-au adunat aproximativ 200 de persoane, în jurul orei 18:00.

Potrivit Antena3, comunitatea "Uniţi Salvăm" a publicat un mesaj împotriva oricăror măsuri de graţiere şi amnistie.

"Doamnelor şi domnilor guvernanţi, parlamentari, ne dăm seama că doriţi să va scoateţi tovarăşii infractori din puşcării şi să va ştergeţi propriile dosare penale că şi când nici nu s-ar fi întâmplat. Simpatic, dar n-o să va iasă.

Nu va păcăliţi pe voi înşivă, suntem atenţi la fiecare mişcare pe care o faceţi, mai ales la inginerii juridice frauduloase şi la combinaţii penale. N-are rost să va credeţi intangibili - sunteţi doar nişte servitori ai poporului. "Public servants", cum zice englezul.

Căderea din posturile înalte pe care le-aţi primit temporar e mult mai dureroasă. Societatea civilă nu a uitat nici de #colectiv, nici de #rosiamontana, nici de #domnialegii. Să nu îndrăzniţi!

#Unitisalvam România de amnistie, graţiere, restauraţie, domnia penalilor!".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Puțini , !!!slugile usr +PNL+ pmp+007😂

    RTV a luat câteva interviuri unui lider al grupului din București. Nu avea nicio idee clară despre ce lege este vorba. O mamaie urla pe acolo să se închidă RTV.... ce parașută manipulată.... Îmi pare rău de voi, parașutelor, dar nu este nicio diferență între voi și votanții PSD care vin la câte un miting mamut.... dezinformați sunteți toți ... indiferent câte clase ați avea, doar mesajele declanșatoare ale isteriei sunt diferite ... masă manevrată.

    Ora 21, organizatorii părăsesc piața. Îmi doresc foarte mult să folosesc replica următoare pe care idioții o foloseau pentru a delegitima alegerile.

    Bre, participanților la miting, ați fost 3000. De partea cealaltă 19997000 de cetățeni nu sunt de acord cu voi. Nu sunteți legitimi, bre. 

    PSD=MAFIA, adaunatura de kurwe, hoti, impostori...TAGMA JEFUITORILOR!!!La puscarie cu ei!!!

    foarte bine, zilele urmaotare vor fi mai multi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb