Proteste la "Nitramonia" Făgăraş

Ziarul BURSA #Companii / 7 septembrie 2005

Sindicatul Liber Nitramonia Rompiro Făgăraş organizează în perioada 6-12 septembrie între orele 12,30 şi 13,30 o formă de protest inedită. Cele cîteva sute de salariaţi care de două luni nu şi-au mai luat salariile vor primi cîte o pîine din partea sindicatului. "Sperăm ca prin acest gest să sensibilizăm factorii responsabili şi de decizie locali şi naţionali pentru a căuta soluţii de rezolvare a situaţiei existente ce ar putea degenera şi crea tensiuni sociale greu de controlat", a declarat, citat de Rompres, liderul de sindicat de la Nitramonia Făgăraş, Lucian Cupu.

Nitramonia Rompiro Făgăraş mai are în prezent 1.200 de salariaţi. De la începutul anului, Distrigaz a oprit furnizarea gazului metan în combinat din cauza datoriilor de peste 5 miliarde de lei la acea vreme. Singura secţie unde se mai lucrează, dar foarte redus, este cea de explozivi. Restul salariaţilor lucrează la conservarea unor secţii, la paza combinatului sau la alte activităţi auxiliare. Salariul mediu brut al unui angajat de la Nitramonia este de aproximativ 11 milioane de lei vechi.

Liderul de sindicat Lucian Cupu a mai precizat că situaţia gravă a combinatului va fi prezentată săptămîna viitoare la întîlnirea liderilor de sindicat ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie care va avea loc la Tulcea. În caz că cererile sindicaliştilor de la Nitramonia nu vor fi soluţionate în cel mai scurt timp, următoarea formă de protest va fi pichetarea unor instituţii din Bucureşti, cum ar fi Guvernul, AVAS-ul sau chiar Preşedinţia, a mai spus liderul de sindicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb