Protestele sindicaliştilor, la nivel naţional, continuă şi în noiembrie

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Politică / 14 noiembrie 2013

Protestele sindicaliştilor, la nivel naţional, continuă şi în noiembrie

Dumitru Costin: "Suntem nemulţumiţi de reacţiile autorităţilor, primim răspunsuri de faţadă"

"Dacă ne vor închide uşile în nas, vom merge peste ei cu legea în mână"

Consiliul Naţional al Blocului Naţional Sindical a decis, la sfârşitul lunii septembrie, declanşarea acţiunilor de protest la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie. Potrivit sindicaliştilor, lucrătorii afiliaţi BNS sunt nemulţumiţi de scăderea dramatică a nivelului de trai, de lipsa oricăror perspective de dezvoltare şi a unor strategii coerente care să conducă la creştere economică sustenabilă, dar şi de faptul că actuala coaliţie de guvernare refuză să îşi onoreze angajamente asumate în relaţia cu organizaţiile sindicale.

Protestele sindicale, desfăşurate la nivel naţional şi începute la jumătatea lunii octombrie, vor continua pe întreaga durată a lunii noiembrie, ne-a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS). Domnia sa ne-a mai spus că, în plus, sindicaliştii se vor prezenta, începând de săptămâna viitoare, direct la comisiile parlamentare: "De săptămâna viitoare ne vom prezenta direct la comisiile parlamentare, să vedem şi noi cum se votează, cum se dezbate, să propunem anumite lucruri. Totul va fi foarte documentat şi conform legii, nu aşa, oricum, de capul nostru. Vom face acest lucru, chiar dacă există ordin să nu se mai depună amendamente. Dacă ne vor închide uşile în nas, vom merge peste ei cu legea în mână".

În ceea ce priveşte acţiunile întreprinse până în momentul de faţă de BNS şi răspunsurile pe care sindicaliştii le-au primit din partea autorităţilor locale şi centrale, Dumitru Costin s-a declarat dezamăgit de evoluţia lucrurilor de până în prezent: "Chiar astăzi (n.r. ieri) am finalizat o evaluare a situaţiei. Până în acest moment, pe raza a 23 de judeţe din ţară, reprezentanţii sindicalişti din teritoriu au reuşit să stea de vorbă cu lideri locali precum prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene şi parlamentarii aleşi în colegiile respective. Una peste alta, în mod categoric suntem nemulţumiţi de reacţiile pe care am reuşit să le stârnim de la autorităţi. Acestea au existat într-o anumită măsură, dar sunt răspunsuri de faţadă. Am constatat că liderii locali sunt extrem de vigilenţi şi atenţi în momentul în care vine vorba de imaginea lor pe plan local".

De asemenea, preşedintele BNS a taxat laşitatea cu care autorităţile răspund în faţa nemulţumirilor protestatarilor: "Unii dintre ei şi-au asumat să dea curs anumitor cereri şi să continue să încerce să ofere un răspuns solicitărilor, în timp ce alţii şi-au băgat coada între picioare şi au aruncat pisica în ograda vecinului, că aşa stă bine la români...", a conchis Dumitru Costin.

Preşedintele BNS ne-a mai declarat că organizarea unui miting de amploare în Capitală depinde de liderii de sindicate din teritoriu, care vor trebui să reuşească să adune lumea şi să organizeze acţiunea. "Dacă ei nu vor, putem noi să stăm şi în cap, tot degeaba", ne-a mai spus sindicalistul.

Decizia de începere a protestelor a fost luată de reprezentanţii organizaţiilor sindicale din toată ţara, acoperind marea majoritate a sectoarelor economice.

În data de 2 octombrie, BNS a făcut public un manifest ce conţine nemulţumirile lucrătorilor afiliaţi, acesta fiind adresat "din stradă, cu lehamite, celor aflaţi actualmente la guvernare şi celor care au fost şi îşi aşteaptă iar rândul să repete ce au făcut".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb