Compania de credite de consum, Provident Financial, a anunţat, într-un comunicat de presă, un profit operaţional brut de 5,6 milioane de lire sterline (circa 6,8 milioane de euro) pentru anul 2013, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS.
În România, firma a declarat că a depăşit pragul de 300.000 de clienţi activi în ultimul trimestru din 2013, în creştere cu 17% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2012. În 2013, ea a deschis puncte noi de lucru în judeţele Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Caraş-Severin, Tulcea şi Sălaj. În cei opt ani de prezenţă în România, Provident a investit peste 205 milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro. Ea are acum peste 850 de angajaţi şi colaborează cu peste 4.200 de agenţi independenţi în 80 de oraşe din ţară.
În luna septembrie a anului trecut, grupul britanic International Personal Finance (IPF), a cărui filială locală este Provident Financial România, a lansat operaţiunile pe piaţa din Bulgaria, folosind infrastructura şi resursele de management deja existente în ţara noastră. Valoarea totală a împrumuturilor emise în 2013 în ambele ţări s-a apropiat de 105 milioane de lire sterline (127,5 milioane de euro), în timp ce veniturile au crescut la 67 de milioane de lire sterline (peste 81 de milioane de euro). Compania are în prezent patru sucursale în Bulgaria şi aproape 200 de angajaţi şi de agenţi care deservesc circa 2.400 de clienţi.
Provident este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opţional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor.