Provocarea lansată de Daniel Funeriu pentru candidaţii la prezidenţiale: "Statul să vă spună încotro mergem şi să nu vă mai mintă"

A.F.
Politică / 26 decembrie

sura foto: Facebook

sura foto: Facebook

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, care şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale 2025, a lansat, joi, o provocare pentru ceilalţi pretendenţi la funcţia de şef al statului: "Să spună, punct cu punct, ce au făcut ei, concret, în viaţa publică". Funeriu spune că, în caz contrar, "vorbim vorbe meşteşugite, bune la aburit electorat".

Daniel Funeriu îşi începe postarea pe Facebook prin a puncta că în 2011 el a fost cel care "în indiferenţa presei, începeam cruciada anti-plagiat". "Eu ştiam exact ce fac, lumea s-a uitat ciudat la mine: "ce mai vrea şi ăsta?". Azi, politicieni proeminenţi şi şefi prezenţi şi trecuţi ai structurilor de forţă - aparent intangibili - tremură la auzul acestui cuvânt. Foarte târziu, pentru că, până la apariţia mea în guvern, nimeni nu le-a deranjat furtul intelectual pe care-l practicau într-un stat spectator de 20 de ani", a scris Funeriu pe Facebook.

El spune că deşi la început au fost foarte puţini oameni care i s-au alăturat, azi "lucrurile s-au schimbat în mentalul colectiv".

"La început au fost puţini jurnalişti curajoşi (Tapalagă, Turcescu, Marian (scuze celor pe care nu i-am citat)), iar graţie muncii ulterioare, eroice pe alocuri, a Emiliei Şercan, azi lucrurile s-au schimbat în mentalul colectiv. Doar în mentalul colectiv, pentru că statul îi protejează pe cei dovediţi hoţi intelectuali: unora nu li se mai găsesc tezele, altora li se blochează dosarele pe chichiţe, alţii îşi primesc titlurile de doctor înapoi. Cică "în justiţie", dar de fapt într-o justiţie strâmbă", a scris fostul ministru al Educaţiei.

El spune că "ideile şi faptele" pe care le-a adus în discuţie în mod public "au crescut în societate". "Nu mi-a fost frică nici de politicieni, nici de "servicii", pentru că aşa sunt eu: nu mi-e frică atunci când în joc e sănătatea morală a ţării mele", scrie Funeriu.

El adaugă că azi "toată societatea" a îmbrăţişat demersul său, "chiar dacă, majoritatea, au uitat cine a început".

"Provocarea: îi rog pe candidaţii anunţaţi (Crin Antonescu, Nicuşor Dan, Georgescu) să spună, punct cu punct, ce au făcut ei, concret, în viaţa publică. Fără o prezentare clară a bilanţului vorbim vorbe meşteşugite bune la aburit electorat. Eu, când am condus educaţia, am început curăţenia morală. În această campanie cuvintele mele cheie sunt claritate şi etică: statul să vă spună încotro mergem şi să nu vă mai mintă", a scris Funeriu pe Facebook. Daniel Funeriu adaugă şi că "omul care în 2013 a început curăţenia morală în educaţie în Moldova, Maia Sandu, a primit încrederea cetăţenilor de peste Prut. Noi de ce am fi mai prejos în alegere?".

"PS: îi rog pe candidaţi să fie originali şi să propună ceva nou, nu să se ia după mine", îşi încheie Funeriu postarea.

Daniel Funeriu a fost menţionat, la începutul lunii decembrie, de preşedintele UDMR Kelemen Hunor printre posibilii candidaţi independenţi care să fie susţinuţi de o coaliţie pro-europeană în cursa pentru Palatul Cotroceni. Între timp, PSD-PNL-UDMR şi Minorităţile au stabilit să îl susţină pe Crin Antonescu în cursa prezidenţială.

Daniel Funeriu şi-a manifestat interesul pentru o candidatură."Da, vreau să candidez la Preşedinţia României", a afirmat Funeriu, în cadrul unei emisiuni difuzate de Gândul.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Am fost profesor.Dl Funeriu de departe cel mai bun ministru al invatamantului și singurul care intelegea care e situatia reală și mai ales ce trebuie făcut!

    Sincer,greu de crezut că mai avem un așa om politic  

    Cu dânsul, azi nu s-ar mai vorbi de doctorate de mântuială, de plagiate,de "universități " pe nu știu unde,de rectori la al 4lea mandat etc

    Cu o școală bună nu ar fi existat azi votanți Georgescu! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Dl rector Daniel David e un om deosebit, cu mari realizări academice,foarte,foarte uman, vrea o adevărată reformă în învățământ dar..nu are aceiași determinare .Cred totuși că va fi un excelent ministru!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb