PSD a divorţat moral de Mircea Geoană

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 23 noiembrie 2011

PSD a divorţat moral de Mircea Geoană

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a discutat ieri excluderea lui Mircea Geoană din cadrul acestei formaţiuni politice. Deznodământul acestui scandal politic era cunos-cut, şedinţa de ieri nu a făcut altceva decât să confirme hotărârea conducerii partidului. Au existat speculaţii cum că Ion Iliescu ar avea o propunere de compromis, suspendare temporară a lui Mircea Geoană, pentru un an. Fostul preşedinte a infirmat varianta înainte de debutul şedinţei: "Cu surprindere am constat vehiculare unei informaţii false, că vreau să propun nu ştiu ce în legătură cu domnul Geoană. E un fals care s-a tot vehiculat şi pe care îl infirm cu tărie". Marian Vanghelie a fost printre puţinii care s-au exprimat în favoarea fostului preşedinte: "Acestea sunt execuţii, ca în perioada stalinistă. Asta poate reprezenta decapitarea PSD-ului pe termen lung. Domnii Năstase şi Iliescu ar trebui să fie atenţi, pentru că numai uniţi putem merge mai departe". Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut lui Mircea Geoană să cedeze preşedinţia Senatului vicepreşedintelui Ioan Chelaru, fiind însă refuzat de fostul lider. "Chelaru va conduce şedinţele Senatului de câte ori nu voi putea", a spus Geoană, referindu-se la faptul că, de obicei, Chelaru conduce şedinţele în lipsa sa.

Comitetul Executiv al PSD are 57 de membri, printre care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Titus Corlăţean, Dan Nica şi Marian Vanghelie. Conform statutului PSD, CexN poate hotărî, în situaţii excepţionale, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD, sancţionarea cu excludere din partid a oricăruia dintre membrii PSD, cu două treimi din voturile membrilor săi.

Cum decizia CexN era mai mult decât evidentă, pe blogul său Mircea Geoană a lansat, cu câteva ore înainte de şedinţă, un ultim atac la adresa conducerii din postura de membru al PSD: " Adevărul este că de un an şi jumătate, PSD se scufundă într-o criză profundă a direcţiei strategice. Degringolada în decizii este evidentă prin nu mai puţin cinci schimbări de strategie în 2010, prin utilizarea tacticilor confuze şi, pe cale de consecinţă, ineficiente, prin abordările incomplete şi incoerente, prin demersuri ilogice şi greu de justificat. (...)Partidul merge într-o direcţie greşită, mai ales pentru că nu merge cu adevărat în vreo direcţie, ci bâjbâie. Partidul a bâjbâit în octombrie 2010, când aveam, potrivit, declaraţiilor oficiale ale liderilor PSD, numărul de voturi suficiente în Parlament pentru a schimba Guvernul. Partidul bâjbâie în noiembrie 2011, atunci când anunţă că începe procedura de suspendare a preşedintelui de şi recunoaşte făţiş că nu are voturile pentru a reuşi cu succes acest exerciţiu. Nu vom deveni niciodată alternativa credibilă dacă nu ne comportăm în mod credibil şi nu ne putem comporta în mod credibil cu o strategie făcută pe genunchi. (...) Un Congres Extraordinar este imperios necesar. Nici măcar acţiunea de sus-pendare nu trebuie să oprească această inevitabilă clarificare". Din acest moment Mircea Geoană se poate reorienta către o altă formaţiune politică sau, aşa cum s-a speculat deja, îşi poate înfiinţa propriul partid.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1. Ce formatiune politica l-ar accepta ?. 

    2.Cine ar urma pe unul compromis politic?. 

    3. Si cel mai important; Geoana a condus cinci ani PSD-ul; Ponta va fi spulberat mult mai repede. 

    Putintica rabdare, stimabililor !. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb