PSD a lansat campania prezidenţială cu "iepuri"

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2014

PSD a lansat campania prezidenţială cu "iepuri"

Cursa pentru alegerile prezidenţiale pare să respecte toate regulile atletismului. Exact ca în probele de fond şi semi-fond, candidaţii care îşi permit au început să folosească aşa-numiţii "iepuri", care vor abandona întrecerea pe parcurs, singura menire a acestora fiind să menţină un ritm cât mai ridicat în prima parte a cursei, cu scopul de a scoate de pe pistă o parte din adversari. În atletism procedeul dă mai mereu rezultate.

Victor Ponta se dovedeşte a fi un cunoscător al subtilităţilor sportului şi se foloseşte de el în bătălia politică. Încă din perioada în care USL era de nezdruncinat, iar Crin Antonescu era candidatul acestei uniuni la preşedinţie, din interiorul profund al PSD se auzeau voci care îl propuneau pe actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru această bătălie politică. De altfel, toamna trecută, când numele Oprescu era tot mai des rostit în acest context, edilul a fost supus la mai multe atacuri, absorbind astfel o parte din nemulţumirea unei anumite părţi a populaţiei.

În plin scandal generat de ruperea USL, un alt nume a fost rostit de către membrii PSD: Călin Popescu Tăriceanu. Se vorbea răspicat de păstrarea uniunii, de menţinerea promisiunilor din campania pentru parlamentare, de faptul că social democraţii vor să rămână doar cu postul de premier în timp ce liberalilor le este rezervată în continuare candidatura pentru scaunul de la Cotroceni. Şi de această dată o parte din tensiune a fost "descărcată" în direcţia prezidenţiabilului proaspăt apărut.

Investirea cabinetului Ponta 3 a generat, de asemenea, un scandal destul de sănătos. La finele întregii dezbateri, nu mai e nicio surpriză pentru nimeni, dinspre PSD a apărut un nou candidat, ceva mai vechi, Mircea Geoană! Al doilea om din partid, Liviu Dragnea, nu consideră însă foarte oportună toată această avalanşă de candidaţi, probabil fiind mai puţin familiarizat cu sportul: "Cred că momentul lui Geoană a fost în 2009, un moment aproape unic. Cred că a fost o greşeală foarte mare, prestaţia din timpul confruntării cu Băsescu. Acum în 2014 este o situaţie nouă. PSD a fost setat să îl convingă pe Ponta la prezidenţiale. Va fi foarte greu pentru PSD să susţină un candidat la prezidenţiale din partea altui partid. Îmi vine greu să cred că PSD îl va susţine pe Tăriceanu. Pentru Victor Ponta acesta este un lucru nou care i-a apărut în faţă, el a sperat să nu se rupă USL. El este cel mai bine plasat, cred că va trebui să candideze, dar decizia o va lua Ponta. Când el va fi convins, când va avea foarte limpede în minte tot scenariul, probabil va anunţa ce va face, dar nu cred că va mai amâna mult răspunsul".

Victor Ponta are o viziune puţin diferită de a lui Dragnea, din punct de vedere al paşilor care trebuiesc făcuţi până când candidatura sa, una evidentă, va fi anunţată: "Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse". După modelul consacrat de Ion Iliescu în 1989 şi Victor Ponta este tot ultimul pe listă!

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu Gabriela Szabo in guvern, va fi atletism politic, nu gluma.

    1. Poate se sufoca Ponta in aceasta cursa si ne pomenim cu un iepure trecand primul linia de sosire.

      daca ii montam lui adormescu duracell sunt sanse mari sa-l faca pe plagiator...cel putin asa zice la reclama..

      DIVERSIUNE ,........la toti "nebunii"....si tot asa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb