PSD are conturile blocate

Andrei Stan
Politică / 16 ianuarie 2016

Marian Neacşu, coordonatorul campaniei PSD

--------

Actualizare 14:02 Dragnea: "Ponta trebuie să candideze la parlamentare, este un om valoros şi de viitor"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi la Piatra Neamţ, că Victor Ponta trebuie să rămână în continuare în politică şi să candideze la alegerile parlamentare, transmit surse din presă.

Declaraţia liderului PSD vine în contextul anunţului făcut de Ponta că va candida pentru un mandat de parlamentar de Gorj.

"Este un anunţ firesc, am avut discuţia asta cu el, a spus că vrea să candideze şi noi vrem să candideze. Eu discut foarte des cu Victor, n-am avut ieşiri publice împreună, vom avea şi ieşiri publice împreună. Este firesc să candideze la Gorj. Victor Ponta nu trebuie să iasă din politică. Chiar dacă are o perioadă acum când e mai puţin prezent în politică, trebuie să rămână în politică. Este un om politic valoros şi de viitor. Repet, îl încurajez să meargă mai departe cu acea fundaţie şi abia aştept să fiu invitat la lansare când devine oficial, când ies actele de la instanţă", a afirmat Dragnea.

(S.A.)

---------

Actualizare 13:37 Dragnea: "Pot discuta cu Oprea sau Tăriceanu după ce PSD va stabili politica de alianţe"

PSD va stabili politica de alianţe pentru alegerile locale şi parlamentare la finalul lunii ianuarie şi, în funcţie de această decizie, ar putea începe negocierile politice, a declarat astăzi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Piatra Neamţ, preşedintele Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.

"Am cerut colegilor preşedinţi ca până atunci să aibă o discuţie largă, formală, cu fiecare organizaţie, ca decizia să fie luată cu cea mai mare susţinere în partid. Decizia este extrem de importantă, politica de alianţe este extrem de importantă, îţi poate aduce plusuri sau minusuri. Este o decizie strategică, deci trebuie să aibă o susţinere bazată pe părerea cvasiunanimă din toate organizaţiile. Este cea mai bună abordare şi vom decide peste două săptămâni. Teoretic, decizia unor eventuale alianţe ar trebui să fie valabilă şi pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare, dar discuţia va fi purtată, în principal, pentru alegerile locale. Pot discuta cu Gabriel Oprea sau Călin Popescu-Tăriceanu abia după ce avem purtată discuţia finală în partid", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că în şedinţa Comitetului Executiv de azi nu s-a pus în discuţie o eventuală alianţă pentru alegerile locale sau parlamentare.

(S.A.)

---------

Actualizare 13:35 Dragnea: "Dacă ai conturile blocate nu poţi depune liste; până la finalul lunii vor fi achitate cotizaţiile restante"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi achitate toate cotizaţiile restante de către membrii partidului, pentru deblocarea conturilor, transmit surse din presă.

"Am discutat cu fiecare organizaţie în parte (despre faptul că PSD are fondurile blocate din cauza neplăţii unei datorii, n.r.), situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit şi fiecare organizaţie şi-a luat acest angajament, până la sfârşitul lunii ianuarie, vor fi achitate toate cotizaţiile restante, pentru că sunt cotizaţii restante din varii motive. Sfârşitul lunii ianuarie este termenul care a fost stabilit pentru acest lucru, termen stabilit împreună cu trezorierul partidului. Principala motivaţie care a stat la baza acestei decizii a fost aceea că trebuie deblocate conturile partidului, pentru că dacă ai conturile blocate nu poţi depune liste", a afirmat Dragnea, la Piatra Neamţ, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, dacă toţi membrii de partid îşi plătesc cotizaţia, PSD nu mai poate avea probleme financiare.

"Începând cu acest an, fiecare membru de partid îşi plăteşte cotizaţia în aşa fel încât să nu mai avem niciodată niciun fel de probleme. Cotizaţia este minim un leu. Am vorbit cu foarte mulţi membri de partid în ultimele luni de zile şi toţi spun că e firesc să îşi plătească cotizaţia care este mai mult decât simbolică. O să fie însă unii membrii de partid care vor plăti mult mai mult, în funcţie de poziţie, de veniturile pe care le au. Restanţe la cotizaţie sunt, din câte ştiu, 1,7 milioane de lei", a precizat Dragnea.

Conform unor surse din partid citate de agenţiile de presă, unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat în urma unei datorii neachitate în valoare de peste 50.000 de euro, impusă de Primăria Capitalei. Datoriile provin de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru Preşedinţia ţării organizată pe Arena Naţională în 2014.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:34 Dragnea: "În prima parte a lunii februarie, PSD îşi va definitiva listele de candidaţi pentru locale"

PSD va definitiva listele cu candidaţii pentru alegerile locale în prima parte a lunii februarie, a anunţat astăzi, la Piatra Neamţ, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.

"Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea întâlnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv Naţional care va stabili, printre altele, şi politica de alianţe în alegerile din acest an. Am cerut colegilor preşedinţi de filiale ca, până la următoarea întâlnire de peste două săptămâni, să aibă o discuţie largă, o discuţie chiar formală, cu fiecare organizaţie judeţeană, cu structurile statutare pentru ca decizia pe care o vom lua peste două săptămâni să fie decizia care are cea mai largă susţinere în partid. În prima parte a lunii februarie urmează să avem discuţia finală şi să stabilim candidaţii pentru toate localităţile şi pentru toate listele", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Liderul PSD a precizat că vineri a avut o întâlnire cu fiecare organizaţie în parte, în care s-a făcut o primă evaluare a situaţiei politice din teritoriu.

(S.A.)

---------

Actualizare 12:23 Dragnea: "Nu suntem foarte mulţumiţi de activitatea Guvernului"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că "nu este foarte mulţumit" de activitatea Guvernului, criticând unele decizii, precum revocarea directorului Romsilva, iar PSD va face, în luna februarie, o analiză, însă fără a lua în calcul depunerea unor moţiuni simple sau de cenzură, transmit surse din presă.

Întrebat cum vede activitatea Guvernului în acest moment, Dragnea a afirmat că nu poate spune că social-democraţii sunt foarte mulţumiţi. "O să ne mai uităm în perioada următoare cu foarte mare atenţie la activitatea fiecărui ministru, pentru că sunt din păcate situaţii în care ne-am fi aşteptat să se întâmple lucruri pentru dezvoltarea sectorului respectiv.(...) Răspunsul corect este că nu suntem foarte mulţumiţi, dar asta nu înseamnă că în perioada următoare nu pot apărea semne bune", a afirmat liderul PSD, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Piatra Neamţ.

Punctual, Dragnea a criticat schimbări pe care PSD "nu le considera necesare", cum a fost revocarea directorului Romsilva, Adam Crăciunescu, numit în funcţie în 2012, după preluarea guvernării de către Victor Ponta. Astfel, Liviu Dragnea spune că ministrul Mediului ar fi trebuit să se ocupe mai degrabă de problema defrişărilor ilegale, nu de schimbări din funcţii. "Principala preocupare a fost cum să-l dea jos pe domnu Crăciunescu. Nu ne-a picat bine acest lucru", a precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a spus că social-democraţii vor aştepta luna februarie, pentru a începe noua sesiune parlamentari, iar apoi va urma o analiză în partid, pentru a vedea "cum au prestat miniştrii". Cu toate acestea, Dragnea a negat că PSD ia în calcul în acest moment depunerea de moţiuni simple sau de cenzură împotriva Guvernului sau că ar putea înceta să susţină proiectele acestuia.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:11

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, va fi coordonatorul campaniilor partidului din acest an, a decis astăzi Comitetul Executiv Naţional, reunit la Piatra Neamţ, potrivit unor surse din presă.

"Marian Neacşu, în săptămâna următoare, va stabili liniile principale de strategie electorală şi de acţiuni politice şi de campanie electorală în perioada următoare. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Comitetului Executiv Naţional echipa de campanie", a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei CExN al partidului.

(S.A.)

----------

Comitetul Executiv al PSD stabileşte astăzi listele de candidaţi la alegerile locale

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit astăti la Piatra Neamţ, urmând să stabilească listele de candidaţi pentru alegerile locale, după cum a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.

Acesta a adăugat că în cadrul şedinţei va fi desemnat coordonatorul naţional al campaniei PSD pentru 2016.

"Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta câteva proiecte pe care trebuie să le urmărim în campania electorală pentru alegerile locale, de asemenea câteva acţiuni de organizare, discutarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ, în cea mai mare parte. (...) În ceea ce priveşte strategia de campanie, pentru că s-a tot vorbit despre asta, ne cunoaştem de foarte mulţi ani, nu inventează nimeni apa caldă, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorală. Să facem ceea ce am făcut tot timpul foarte bine şi anume să discutăm cu oamenii. Este un partid îndreptat către cetăţeni", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că vor fi câteva abordări diferite faţă de campaniile electorale precedente.

"O să avem câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetăţeni, vom invita cetăţeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetăţeni care vor să se implice în viaţa comunităţii. De asemenea, vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres, 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri. De asemenea, vom discuta în amănunt despre legea finanţării partidelor pentru că sunt proceduri foarte bine definite, dar care trebuie înţelese bine. Orice neregulă financiară în finanţarea campaniei electorale poate duce la anularea mandatului de ales", a mai declarat Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dragnea: "Ponta trebuie să candideze la parlamentare, este un om valoros şi de viitor".....poate oricand calca pe urmele lui Nastase. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb