PSD cere demisia lui Adomniţei

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2008

PSD cere demisia lui Adomniţei

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană a cerut, vineri, la Iaşi, demisia, ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Domnia sa a declarat: "Deşi Constituţia nu permite prin moţiuni simple demiterea miniştrilor, din punct de vedere politic, PSD cere oficial, de la Iaşi, demisia ministrului Educaţiei. Primul ministru ar avea de câştigat dacă ar mai lăsa puţin din restul pe care îl reprezintă astfel de miniştri incompetenţi".

Cererea a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă ce a urmat Forumul Naţional de Educaţie organizat de PSD.

În opinia liderului social democraţilor, ministrul Cristian Adomniţei este "un băiat tânăr, dar este necopt".

Mircea Geoană a declarat: "După patru ani de putere de dreapta şi trei miniştri mediocri, a venit clipa ca domnul Adomniţei să spună funcţiei de ministru al Educaţiei. Ştiu că este din Iaşi. Poate că unii sunt mai sensibili la acest subiect, dar eu sunt mai sensibil la problema şcolilor şi a copiilor din România".

Liderul PSD a menţionat că, luni, va introduce în Camera Deputaţilor moţiunea simplă, care va conţine atât elemente pozitive, precum salarizarea cadrelor didactice, cât şi critici care fac referire la starea unităţilor de învăţământ, cheltuirea fondurilor Ministerului Educaţiei şi investiţia în pregătirea şcolilor şi a anului şcolar.

Geoană a precizat că, prin organizarea Forumului Naţional al Educaţiei la Iaşi, "PSD face, în premieră pentru politica românească, un program politic supus dezbaterii publice".

Conform afirmaţiilor sale, această strategie privind sistemul de învăţământ va reprezenta "Biblia Educaţiei", în cazul în care PSD va accede la guvernare.

Potrivit strategiei PSD este necesară asigurarea educaţiei de bază pentru toţi cetăţenii şi formarea competenţelor cheie care să ducă la creşterea performanţelor proceselor de predare-învăţare, precum şi a serviciilor educaţionale, fundamentarea actului educaţional pe baza nevoilor de dezvoltare personală şi profesională a elevilor, din perspectiva dezvoltării durabile şi a asigurării coeziunii economice şi sociale prin asigurarea complementarităţii educaţionale formale, nonformale şi informale, învăţarea permanentă ca dimensiune majoră a politicii educaţionale.

În ceea ce priveşte învăţământul superior, social democraţii vor integrarea în spaţiul european al învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb