PSD cere PNA să-l ancheteze pe senatorul liberal Gheorghe Flutur

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 19 martie 2004

Partidul Social Democrat a cerut, ieri, Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) să declanşeze de urgenţă o anchetă privind situaţia deosebit de gravă în care se află senatorul PNL de Suceava Gheorghe Flutur.

PSD arată, printr-un comunicat de presă, că "baronul de Suceava" Gheorghe Flutur nu este cunoscut în judeţ pentru activitatea de senator, "ci pentru capacitatea de a derula afaceri oneroase cu unicul scop de a se îmbogăţi". Cei din PSD fac referire la unele relatări din presă, spunînd că Gheorghe Flutur, în calitate de director al "Romsilva" Suceava, în guvernarea 1997-2000, a produs pagube de peste 10 miliarde de lei, astfel: a vîndut active subevaluate; a vîndut masă lemnoasă fără respectarea procedurilor legale, la preţuri subevaluate; a angajat lucrări de investiţii şi reparaţii, fără respectarea prevederilor legale, şi a dispus plata unor lucrări necorespunzătoare sau neexecutate; a dispus lucrări de reparaţie şi întreţinere cu firme şi persoane neautorizate; a angajat operaţiuni de export de material lemnos cu documente ce înscriau calităţi inferioare faţă de realitate; a vîndut la un preţ mult mai mic decît cel real un siloz de fructe din Vatra Dornei.

"Gheorghe Flutur nu s-a mulţumit, însă, doar cu atît. El a reuşit, aşa cum susţine presa, să comită şi fapte de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Mai grav, a omis să înscrie în declaraţia de avere suprafaţa de 3.000 de metri pătraţi de teren în Voroneţ, intabulat pe numele senatorului Flutur. De asemenea, şi-a însuşit ilegal circa 500 de metri pătraţi de teren din domeniul public al statului, amplasînd pe el construcţii fără avizele legale", se mai arată în comunicatul PSD.

PSD a lansat acuze şi la adresa senatorului Paul Păcuraru şi a lideruluI PNL Theodor Stolojan.

PNL consideră că toate acestea demonstrează "încercarea disperată a partidului de guvernămînt de a deturna atenţia de la gravele acte de corupţie în care sînt implicaţi reprezentanţii săi, la nivel central şi local". PNL consideră că PSD reia acuzaţii pe care organele în drept le-au infirmat. "Dacă actuala putere crede că, atacînd opoziţia, va reuşi să-şi recapete credibilitatea în ochii poporului român şi ai Uniunii Europene, atunci înseamnă că nu a învăţat nimic în cei 14 ani de democraţie", spun liberalii, adăugînd că nu se lasă intimidaţi şi vor continua să atace abuzurile şi corupţia pesedistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb