Partidul Social Democrat a cerut, ieri, Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) să declanşeze de urgenţă o anchetă privind situaţia deosebit de gravă în care se află senatorul PNL de Suceava Gheorghe Flutur.
PSD arată, printr-un comunicat de presă, că "baronul de Suceava" Gheorghe Flutur nu este cunoscut în judeţ pentru activitatea de senator, "ci pentru capacitatea de a derula afaceri oneroase cu unicul scop de a se îmbogăţi". Cei din PSD fac referire la unele relatări din presă, spunînd că Gheorghe Flutur, în calitate de director al "Romsilva" Suceava, în guvernarea 1997-2000, a produs pagube de peste 10 miliarde de lei, astfel: a vîndut active subevaluate; a vîndut masă lemnoasă fără respectarea procedurilor legale, la preţuri subevaluate; a angajat lucrări de investiţii şi reparaţii, fără respectarea prevederilor legale, şi a dispus plata unor lucrări necorespunzătoare sau neexecutate; a dispus lucrări de reparaţie şi întreţinere cu firme şi persoane neautorizate; a angajat operaţiuni de export de material lemnos cu documente ce înscriau calităţi inferioare faţă de realitate; a vîndut la un preţ mult mai mic decît cel real un siloz de fructe din Vatra Dornei.
"Gheorghe Flutur nu s-a mulţumit, însă, doar cu atît. El a reuşit, aşa cum susţine presa, să comită şi fapte de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Mai grav, a omis să înscrie în declaraţia de avere suprafaţa de 3.000 de metri pătraţi de teren în Voroneţ, intabulat pe numele senatorului Flutur. De asemenea, şi-a însuşit ilegal circa 500 de metri pătraţi de teren din domeniul public al statului, amplasînd pe el construcţii fără avizele legale", se mai arată în comunicatul PSD.
PSD a lansat acuze şi la adresa senatorului Paul Păcuraru şi a lideruluI PNL Theodor Stolojan.
PNL consideră că toate acestea demonstrează "încercarea disperată a partidului de guvernămînt de a deturna atenţia de la gravele acte de corupţie în care sînt implicaţi reprezentanţii săi, la nivel central şi local". PNL consideră că PSD reia acuzaţii pe care organele în drept le-au infirmat. "Dacă actuala putere crede că, atacînd opoziţia, va reuşi să-şi recapete credibilitatea în ochii poporului român şi ai Uniunii Europene, atunci înseamnă că nu a învăţat nimic în cei 14 ani de democraţie", spun liberalii, adăugînd că nu se lasă intimidaţi şi vor continua să atace abuzurile şi corupţia pesedistă.