PSD cere revocarea lui Claudiu Năsui din funcţia de ministru al Economiei

G.B
Politică / 20 mai 2021

PSD cere revocarea lui Claudiu Năsui din funcţia de ministru al Economiei

Partidul Social Democrat îi cere premierului Florin Cîţu şi preşedintelui României Klaus Iohannis revocarea "de îndată" a ministrului Economiei Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 - Granturi pentru investiţii acordate pentru IMM-uri, se arată într-un comunicat de presă, potrivit digi24.

Totodată, PSD cere USR-PLUS să fie "consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor şi să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă."

Conform comunicatului PSD, "orice zi în plus ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români".

"Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanşării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervenţiile ministrului Economiei, ori incompetenţa fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri şi compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exerciţiul financiar 2013-2020. În ambele situaţii, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români şi marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa. După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care şi-au pus speranţe în accesarea fondurilor europene şi au cheltuit bani şi timp pentru a se înscrie în Măsura 3, antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia", se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Ministerul Economiei a anunţat, ieri, că renunţă la Măsura 3 - granturi de investiţii, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, destinată granturilor pentru capital de lucru, se arată într-un comunicat de presă. Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din alte surse de finanţare europeană, provenite din REACT-EU.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. De asemenea, au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste, fiind suspectate fraude, pentru care ministrul Economiei Claudiu Năsui a sesizat DNA.

Măsurile 1, 2 şi 3 sunt parte dintr-un pachet de sprijin al companiilor afectate de criza COVID-19, a căror activitate a fost interzisă ori redusă în perioada stării de urgenţă sau de alertă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. DEMERSUL TREBUIA INITIAT DE CEL PUTIN 2 LUNI!

    1. Nasui nu o sa plece de buna voie sau demis de Catu deoarece se tine ancorat cu toate gherutele familiei de scaun. Ar trebui o motiune de cenzura, ocazie cu care sa plece toata sleahta: Catu, HaBARNAm , Drula, Nasui si ceilalti.

    De ce nu demisia intregului guvern

    1. Si de ce nu si niste alegeri anticipate.

    Gafa de proportii care arata ca USR este bun doar la dat din gura. Proteste si hastageala corporatista fara substanta. Nu are oameni pregatiti si s-a decredibilizat enorm. Nasui trebuie remaniat si trebuie sa plateasca personal ( nu ministerul) daunele provocate IMM care au depus dosare.

    mai sint lasati ca sa distruga cat mai mult , mai iese ciolac sa mai mimeze ca-i nervos , orban intoarce spatele , toti sint intelesi la praduirea tarii !

    1. Corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb