PSD cere supraimpozitarea averilor mari

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 28 mai 2009

Preşedintele Departamentului Naţional de Politici Sociale din PSD, deputatul Ioan Cindrea, a anunţat, ieri, că formaţiunea sa va cere eliminarea pensiilor exagerate, inclusiv a pensiilor parlamentarilor, şi susţine recalcularea pensiilor speciale şi introducerea unui impozit suplimentar pe averile foarte mari.

Domnia sa a explicat: "În calitate de preşedinte al Departamentului Naţional de Politici Sociale, voi avea un punct de vedere oficial privind pensiile speciale şi privind intenţia Guvernului de a elabora o lege unică a pensiilor, o formulă de calcul unică a pensiilor. PSD consideră că este un act de echitate socială recalcularea tuturor pensiilor, în baza unei legi unice, inclusiv pensiile parlamentarilor".

Social-democratul a menţionat, potrivit Agerpres, cele patru principii pe care va fi construită viitoarea lege: eliminarea pensiilor exagerate, a celor foarte mari, stabilirea unui raport între pensia minimă şi cea maximă (similar raportului practicat la legea unică de salarizare, un raport de 1 la 16), creşterea accelerată a pensiilor mici şi foarte mici din sistemul public de pensii şi corelarea pensiei minime garantate naţionale în plată cu pensia minimă eu­ropeană.

Cindrea a anunţat că PSD va identifica surse suplimentare de venituri la bugetul asigurărilor sociale de pensii. În premieră, un re­prezentant al PSD a lansat ideea introducerii în România a impozitului suplimentar pe averile foarte mari.

Ioan Cindrea a explicat: "Ne gândim foarte serios să propunem ca sursă suplimentară, impozitul pe averile mari şi foarte mari. Sunt state în Europa, în care se plăteşte un impozit suplimentar pe averile foarte mari. În Franţa, de exemplu, pentru o avere mai mare de 750.000 de euro, se plăteşte un impozit suplimentar pentru o asemenea avere. PSD va propune introducerea unui astfel de impozit suplimentar".

Social-democratul a mai menţionat că, acum, se discută la nivelul conducerii partidului, dar şi la cel al coaliţiei PD-L-PSD, "o reformă profundă a sistemului de pensii din România".

Cindrea crede că, prin impozitarea averilor foarte mari, vor fi vizaţi cei din Top 300 Capital.

Consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că pensiile speciale vor fi recalculate începând din 2010.

Şeitan a explicat că pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii.

Potrivit lui Şeitan, această posibilitate a fost discutată în Guvern săptămâna trecută, iar recalcularea va viza aproximativ 200.000 de persoane

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb