PSD contestă în instanţă şi la CCR legalitatea lui Blaga şi a miniştrilor interimari

F.A.
Politică / 16 octombrie 2009

PSD contestă la Instanţa de Contencios Administrativ precum şi la Curtea Constituţională a României (CCR) legalitatea decretului de numire a ministrului Vasile Blaga în funcţia de ministru de interne, precum şi modalitatea de desemnare a miniştrilor interimari pe funcţiile miniştrilor demisionari ai PSD, fără ca Guvernul să se fi prezentat pentru un vot de încredere în faţa Parlamentului, a declarat vineri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PSD, deputatul Victor Ponta.

"Ambele sesizări vor fi finalizate în cursul zilei de vineri", a precizat Ponta.

Prima sesizare a PSD va fi depusă la Instanţa de Contencios administrativ, de vicepreşedintele PSD Dan Nica - ministrul demisionar de interne - care contestă decretul de numire a lui Vasile Blaga pe această funcţie, considerându-l ilegal.

A doua sesizare va fi depusă de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedinte PSD, la Curtea Constituţională a României, şi se va referi la conflictul de interese între instituţii, respectiv faptul că miniştrii interimari au fost numiţi de către premierul în funcţie Emil Boc pe funcţiile demisionarilor PSD fără prezentarea noului cabinet în faţa parlamentului.

"Prin numirea miniştrilor PD-L pe funcţiile care au aparţinut PSD s-a schimbat structura cabinetului şi, conform Constituţiei, doar prin votul Parlamentului se poate schimba structura politică", a argumentat Victor Ponta.

El a subliniat că, dacă cele două sesizări vor fi acceptate de Instanţa de Contencios, respectiv de CCR, toate actele semnate de Vasile Blaga vor deveni nule, la fel ca şi decretele semnate de miniştrii interimari după ce au ocupat aceste funcţii. Astfel, se vor anula orice acte care şi-au produs efecte dacă o persoană a fost vătămată prin acestea", potrivit legislaţiei de resort.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb