PSD depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

S.B.
Politică / 17 august 2020

PSD depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

PSD depune azi la Parlament a doua moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Ludovic Orban, intitulată "Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor", informează news.ro.

"în acest moment este semnată de 202 parlamentari, tot grupul social - democrat a semnat moţiunea. Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune. Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai noi salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai. Cred că este un moment zero în care nu mai există gri în Parlament, există alb şi negru. Acest Guvern trebuie să plece îndată", a declarat Ciolacu.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte o propunere pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu a spus că PSD are deja pregătită o persoană, însă nu i-a dezvăluit numele.

Tot duminică, fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunţat că moţiunea de cenzură va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor, dar şi de un "program de guvernare pe termen scurt".

"Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă" a afirmat Budăi.

Fostul ministru al Muncii a precizat că moţiunea va fi însoţită şi de "un program de guvernare pe termen scurt" care "este axat pe ultimele patru luni din acest an", catalogând programul de guvernare al PNL drept "o fiţuică".

Întrebat care vor fi principalele puncte ale programului propus de PSD, Marius Budăi a răspuns că, în ceea ce priveşte domeniul muncii, acesta include măsuri de încurajare a creării de noi locuri de muncă, pentru ca cel puţin cei care şi-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei şi al căror număr este, conform lui Budăi, de peste 880.0000, să fie reintegraţi în piaţa muncii.

Într-o altă intervenţie, miercuri, MArcel Ciolacu declara că moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban va trece cu peste 250 de voturi. Delegaţia Naţională a PRO România a discutat în urmă cu o săptămână oportunitatea susţinerii unei moţiuni de cenzură îndreptate împotriva Cabinetului Orban, iar decizia a fost de a vota un astfel de demers. UDMR anunţa la sfârşitul lui iulie, prin vocea lui Kelemen Hunor, că nu va semna moţiunea de cenzură, considerând că nu e oportună, dar sublinia că vor mai avea loc discuţii, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Domnule Ciolacu. Iata ca in sfarsit dumnezeu v-a dat mintea cea de pe urma si dupa multe tergiversari care au adus multe suferinte romanilor,actualul guvern,v-a fi trimis la groapa de gunoi a istoriei.Intrebarea este daca dupa caderea guvernului zero barat,o sa mergeti pana la cap cu formarea unui nou guvern cu toata impotrivirea SATRAPULUI de la cotroceni care a luat in STAPANIRE tara pe persoana fizica.Conform CONSTITUTIEI,dupa consultari cu partidele politice,SATRAPUL,este obligat sa incredinteze functia de premier,reprezentantul partidului cu majoritate absoluta in parlament,sau atentie,unei majoritati faormata din alte partide din parlament.Dupa ce SATRAPUL a anuntat ca nu v-a numi un premier de la PSD,aveti posibilitatea sa mergeti la cotroceni cu o propunere de premier care sa reprezinte partidele care au format coalitia care a daramat guvernul. In cazul in care SATRAPUL nu isi v-a indeplini atributiile prevazute de constitutie,aveti doua posibilitati si anume: O sesizare a Curtii Constitutionale,pentru neandeplinirea atributiilor prevazute de Constitutie pentru SATRAP,sau,SUSPENDAREA acestuia chiar daca ROMANII in NEMERNICIA lor,l-ar vota iarasi. Daca nu veti merge pana la capat cu cele doua variante,inseamna ca MOTIUNEA,a avut doar rolul de a va ajuta pe dumeavoastra personal in obtinerea functiei de PRESEDINTE plin al PSD. Romanii,cred ca sunt constienti ca HABARNISTII HOTI ai guvernului actual au adus romania pe marginea prapastiei si nu cred ca sunt chiar atat de inconstienti sa fie aruncati in GROAPA de dragul SATRAPULUI,care fie vorba intre noi,nu simte romaneste .Am vazut spectacolul grotesc la ceremonia de SFANTA MARIA ,SARBATOAREA MARINEI ROMANESTI,CAND satrapul A SCOSO LA O prezentare DE moda PE tiitoarea LUI "DOAMNA",DINU CARE A VENIT IMBRACATA CA PE TIMPUL LUI caragiale. Cu un asa presedinte,Romania,v-a intra la apa ,mai ceva ca o fregata esuata. Asteptarea romanilor este mare si depinde de dumneavoastra sa le aratati ca va pasa de ei si de tara.!

    1. eu nu sint asa optimist cu aceasta conducere psd . sa am incredere in ciolac si stanescu ? astia sint lideri de partid care pot avea o opinie macar 24 de ore fara sa cedeze la diverse presiuni ? eu cred ca sint intelesi cu pdl , o tura furam noi de rupem si schelalaiti voi la tv si facebook , si o tura furati voi si flecarim noi pe facebook . razboiul fara morti este blat !

    Iata ca tocmai ce postul TV antena 3 a anuntat ca CIOLACU,doreste sa depuna azi Motiunea de Cenzura insa aceasta sa fie VOTATA prin septembrie.Domnule CIOLACU esti om serios sau un TRADATOR al Romanilor si mai ales al PSD.? Pai cei de la antena 3,spun ca ai declarat ca vrei ca Motiunea sa fie votata prin septembrie. Ma si miram de ce ai participat la SARBATOAREA de Ziua marinei,alaturi de iohannis si Orban. cred ca ati pus la cale o OPERA de TREI PARALE. Nu m-ar mira sa tradezi inca odata Romanii si PSD,dupa ce la propunerea ta,PSD,a votat cu doua maini inscaunarea guvernului orban. Daca asa se v-a intampla,inseamna ca CIOLACU este un TRADATOR dar si SDALTIMBANNC.!

    Iata ca tocmai ce postul TV antena 3 a anuntat ca CIOLACU,doreste sa depuna azi Motiunea de Cenzura insa aceasta sa fie VOTATA prin septembrie.Domnule CIOLACU esti om serios sau un TRADATOR al Romanilor si mai ales al PSD.? Pai cei de la antena 3,spun ca ai declarat ca vrei ca Motiunea sa fie votata prin septembrie. Ma si miram de ce ai participat la SARBATOAREA de Ziua marinei,alaturi de iohannis si Orban. cred ca ati pus la cale o OPERA de TREI PARALE. Nu m-ar mira sa tradezi inca odata Romanii si PSD,dupa ce la propunerea ta,PSD,a votat cu doua maini inscaunarea guvernului orban. Daca asa se v-a intampla,inseamna ca CIOLACU este un TRADATOR dar si SDALTIMBANNC.!

    1. Ce nație sunteți voi mă de postați? Ruși, unguri, bulgari, bulgari? Că romani sigur nu sunteți, și din punct de vedere gramatical, dar și altfel.

      Suntem niste KGBisti care nu prea stim limba romana insa vrem sa destabilizam Romania,sa il ajutam pe CIOLACU sa o VANDA UNGURILOR. Apoi, vrem sa scapam Romanii de niste HAIMANALE care conduc azi tara si de niste PROSTI ca tine, care sunteti multi.!

      eu stiu in schimb ce natie esti , aproape sigur ardelean pofticios de cizma straina , poate chiar din cluuuj , orasul infestat de soros .

      Bai BOULE,vezi cum o duc cetatenii din Ardeal,fata de tine.!

      cum o duc BOULE , cetatenii din Ardeal ? ti-ai luat vre-un ferrari saptamana asta ? marsh , limba lata si minte inceata !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb