PSD exclude ideea demisiei preşedinţilor celor două Camere

C.O.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2005

Conducerea Partidului Social Democrat, reunită la Bran în aceste zile, nu a discutat despre posibilitatea ca preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului să îşi înainteze demisiile din funcţii, respingînd astfel categoric informaţiile apărute în ultimele zile acest sens. Biroul Permanent Naţional al PSD şi Grupul de planificare strategică al partidului s-au reunit, în perioada 16-18 august, pentru a identifica elementele de planificare strategică în ceea ce priveşte evoluţia PSD, precum şi pentru a stabili principalele poziţii politice pentru toamna acestui an. În cadrul întîlnirilor legate de planificarea strategică au fost abordate subiecte precum viziunea şi misiunea social-democraţilor în perspectiva anului 2008, adaptarea organizării interne la această nouă viziune, necesitatea unei politici transparente în resurse umane şi stabilirea unui plan de carieră pentru cei tineri din cadrul formaţiunii, precum şi un nou concept de imagine pentru PSD.

Opţiunile tactice ale PSD pentru perioada imediat următoare au fost sintetizate în declaraţia politică "PSD împotriva guvernării prin crize". Astfel, PSD consideră că actuala putere trebuie să renunţe la "strategia guvernării prin crize şi să orienteze dezbaterea politică asupra agendei reale a cetăţenilor: reconstrucţia ţării după inundaţii, problemele sociale, locurile de muncă, educaţia, sănătatea". De asemenea, surse din cadrul partidului au afirmat necesitatea unui dialog şi a unei acţiuni comune a tuturor forţelor politice concretizate într-un pact pro-european.

În legătură cu agenda coaliţiei de guvernare, aşa cum a fost ea propusă prin declaraţia din 10 august a PNL, PD, PC, UDMR, participanţii la reuniunea de la Bran consideră că decizia de înlocuire a preşedinţilor celor două Camere Legislative este anticonstituţională şi împotriva logicii de funcţionare a statului de drept. Preşedintele Mircea Geoană şi întreaga conducere a PSD şi-au reiterat hotărîrea de a contracara planul coaliţiei. "PSD va uza de toate mijloacele de protest politic şi civic pentru a împiedica un derapaj anticonstituţional al actualei puteri. PSD consideră că actuala putere trebuie să-şi însuşească modelul european al coabitării politice, model în care Parlamentul sau administraţiile locale pot fi conduse de reprezentanţi ai altor partide decît cele care formează Guvernul", se arată într-un comunicat remis presei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb