PSD, fără alianţe electorale la parlamentare

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 16 septembrie 2020

PSD, fără alianţe electorale la parlamentare

Social-democraţii vor să impună în Parlament majorarea pensiilor cu 40%

Social-democraţii vor merge singuri la alegerile parlamentare din 6 decembrie, conform deciziei luată în şedinţa de ieri de Consiliul Politic Naţional al PSD, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele formaţiunii politice.

"Am discutat despre alianţele politice şi am decis, 15 septembrie fiind ultima zi în care putem înscrie aceste alianţe, ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. În luarea acestei decizii a înclinat foarte mult faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale. Este o decizie clară. Vom încerca să discutăm cu ceilalţi lideri politici alianţe post-electorale. Am primit votul colegilor mei pentru alianţă post-electorală locală cu Pro România pentru a contura majorităţi în interesul cetăţenilor la consiliile locale şi judeţene", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele social-democraţilor a recunoscut că a discutat cu liderul ALDE căruia i-a propus un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile parlamentare şi că, dacă Călin Popescu-Tăriceanu ar fi fost de acord cu acest lucru, ar fi făcut la fel şi pentru alţi reprezentanţi ALDE.

Marcel Ciolacu a precizat: "Am discutat cu domnul Tăriceanu, pentru că eu nu voi face, nu voi repeta greşelile făcute de alţi lideri ai PSD. Prefer să discut cu preşedintele partidului şi nu cu parlamentari la bucată aşa cum face Ludovic Orban. Am vorbit cu domnul Tăriceanu, i-am propus să vină pe listele PSD, dar dânsul a spus că i se pare incorect politic să facă acest lucru şi îi respect decizia".

În privinţa alianţelor pentru alegerile parlamentare, amintim că recent Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat: "Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al celor care gândesc strategic, ar trebui să ne unim eforturile (n.r. - cu PSD şi ALDE) şi să ne luptăm cu PNL. Nu ni le unim? Probabil că o să pierdem separat".

Se pare că în decizia luată ieri de membrii CPN, a contat mai mult numărul mandatelor pe care PSD le poate obţine singur la alegerile parlamentare decât numărul de voturi obţinute într-o alianţă, precum şi eventualele alianţe post-electorale cu celelalte partide politice de stânga.

Tot ieri, Marcel Ciolacu a anunţat că săptămâna viitoare Parlamentul va modifica rectificarea bugetară aprobată în 14 august de Guvernul Orban. Preşedintele PSD a spus: "Am hotărât ca, luni, Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul legislativ privind acordarea unui stimulent de 500 de euro pentru cadrele didactice, care în această perioadă, odată cu începerea noului an şcolar, se află, precum cadrele medicale, în linia întâi în lupta împotriva pandemiei. Marţi proiectul va fi preluat la Camera Deputaţilor şi va trece prin votul final, după care vom trimite actul normativ preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare. (...) Miercuri vom propune Birourilor Permanente Reunite să facem un plen comun şi să discutăm rectificarea bugetară. Vom face modificări privind mărirea pensiilor cu 40% aşa cum este scris în lege, privind alocarea unei sume pentru programul Start-up Nation şi alocarea unui miliard de lei pentru echilibrarea corectă, transpartinică, către autorităţile locale, consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ. Facem acest lucru deoarece prin hotărârea de Guvern emisă de premierul Orban, acesta a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, cărora le-a alocat 60 milioane lei. În acest timp nicio primărie municipiu reşedinţă de judeţ administrată de PSD nu a primit vreun ban. Toţi banii au fost direcţionati către primăriile conduse de PNL".

Marcel Ciolacu susţine că este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva în România şi că proiectul de HG a fost întocmit de Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. PSD consideră că "este inadmisibil şi total ilegal" modul în care Guvernul a făcut aceste alocări directe prin HG. De aceea, social-democraţii vor ataca în instanţa de contencios administrativ hotărârea de guvern prin care săptămâna trecută Cabinetul Orban aloca 1,4 miliarde lei către administraţiile publice locale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Păi cu cine să facă alianță? Cu Ponta? Cu UDMR? Ajuns PSD-ul să nu mai poată să facă alianță nici chiar cu PSD. Domnule Ciolacu, treziți-vă, puțină opoziție nu strică, chiar și așa de ochii lumii. Sau aveți în fișa postului somnic până nu mai rămâne nimic? Mă întreb și eu așa că prostul ......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb