PSD începe discuţii pentru constituirea unei platforme de stânga

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2007

PSD începe discuţii pentru constituirea unei platforme de stânga

Social-democraţii vor demara discuţii cu potenţiali parteneri politici pentru constituirea unei platforme de stânga, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Mircea Geoană. Elementele de bază ale acestor discuţii urmea­ză să fie stabilite în cadrul Consiliului Naţional al PSD care va fi convocat, potrivit lui Geoană, în ultima parte a lunii ianuarie. Mircea Geoană a spus: "Vom stabili la Consiliul Naţional câteva elemente privind poziţionarea PSD, actualizarea ofertei noastre politice - proiectul România socială are nevoie de actualizare şi de aducere la nivelul de statut membru al României în UE. Conducerea PSD a primit un mandat din partea Comitetului Executiv Naţional pentru începerea de discuţii cu potenţiali parteneri şi aliaţi, şi am decis ca, în perioada următoare, să începem discuţii cu partide politice, fie la stânga noas­tră, fie mai în zona de centru, precum şi cu marile centrale sindicale, pentru un parteneriat firesc de stânga. Vom intensifica relaţia cu organizaţia de pensionari, cu organizaţiile neguvernamentale şi cu toţi cei care doresc să construias­că alături de noi o platformă a stângii democratice". În mod concret, el a arătat că vor fi demarate discuţii cu Partidul Alianţa Socialistă şi cu Partidul "Verzilor", care, în acest moment, au, potrivit liderului PSD, o notorietate încă redusă.

"Dar avem nevoie de o relaţie cu un partid mai la stânga PSD, şi cu un partid dintr-o zonă ecologistă. Vom discuta şi cu alte partide, în funcţie de evoluţiile din perioada următoare", a precizat Mircea Geoană.

La Consiliul Naţional din ianuarie, PSD va prezenta şi o strategie cu privire la alegerile locale de anul viitor."Nu ascund că partidul nostru nu a realizat un scor mare la alegerile europarlamentare, şi dorim să obţinem rezultate bune, inclusiv în municipiile reşedinţă de judeţ", a precizat Geoană, care a anunţat că vrea ca PSD să revină la 30%, "acolo unde îi este locul".

Tot la Consiliul Naţional, PSD va pleda pentru reforma sistemului politic, inclusiv pentru modificarea Constituţiei. "Dorim să avem o poziţie omologată, coerentă, europeană, ofensivă pe această temă, atât de necesară a reformării sistemului politic, a cadrului constituţional. Am desemnat un colectiv amplu de colegi care se vor implica în această zonă", a menţionat preşedintele PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PDL e mai tare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb